Andrine har fått sin 1 tann!

Etter to uker med en kjempe grinete og sur baby kom endelig den første tanna til lillemor, og det syns jeg var på tide! Vi trodde jo hun fikk tenner så tidlig men det viste seg å være brusk som forsvant igjen etter en liten stund.

Ikke nok med det, men i dag begynte hun jo også og gå skikkelig, hun har jo lenge gått noen skritt om gangen men i dag var det langt, lenge og kontrollert ;D Flinke jenta mi. Så to store milepæler er haket av i dag!

Så gøy det er å pusse den fine tanna! :D

Andrine har lært og reise seg!

Åh for en herlig dag, og ikke minst helg!♥ I går koste jeg meg ute sammen med damene på jobben, og i dag har vi spist en helt fantastisk herlig middag og dessert: Ovnsbakt fjellørret med fløtesaus, grønnsaker og poteter♥laget av min kjære. Etterfulgt av hjemmelaget sjokolademouse♥laget av meg. Det var ihvertfall himmelsk!

Nå koser Sondre seg med barnetv mens snuppa krabber rundt, er ikke lenge til det er leggetid for barna og da tror jeg kanskje det blir film, godteri og litt kjærestekos!

Opprasjon "Andrine skal sove i egen seng på eget rom med en litt mere normal leggetid" går over all forventning. For hver dag som går blir det tidligere kvelden, og mindre skrik så det vill jeg si er ganske vellykket! 

Men jenta mi har det travelt, for jeg trodde Sondre var tidlig ute med alt men har nå en datter som ihvertfall har det travelt med og lære ting, for nå har hun lært seg og reise seg opp etter ting også, så Andrine kommer nok til og gå før hun er året, merk mine ord!

Slik fant jeg Andrine på fredagen(da skulle hun egentlig sove :p)

4 Års kontroll!

I dag var det 4 års kontroll med Sondre på helsestasjonen og det gikk kjempe bra, han var så flink! 

Sondre kunne telle, tegne, viste hva alle fargene var og hoppe på et og et bein. Hørselen og synet var også bra så ingen bekymringer i dag!♥

Jeg synes det er så rart at gutten min er 4 år, helt merkelig for jeg husker at han kom til som om det var i går og nå er han plutselig blidt så stor, han ordner seg selv, bruker ikke bleie lenger og ikke minst så er han en storebror♥

Vet at det er en klisje men man må bare nyte hvert sekund mens de er små, for plutselig er de voksne! HeheFIREÅRINGEN!

I denne alderen blir barnet mer selvstendig og opptatt av sammenhenger og årsaker til hvorfor ting er som de er. Samtidig kan det selv fortelle historier og blir godt forstått når de snakker til fremmede.

Barnet har nådd et nytt stadium når det gjelder selvstendighet. Det kan spise selv, kle på seg, gå på toalettet alene og sover kanskje i stor seng. I denne perioden passerer barnet mange kognitive, verbale og sosiale milepæler.

Fortsatt noen raserianfall
Stort sett er fireåringen et fantasirikt, energisk, spørrende og noen ganger overveldende entusiastisk menneske, men kan fremdeles få et anfall av raseri eller stahet iblant. Kognitivt begynner barnet å forstå forskjellen mellom fantasi og virkelighet.

Mer selvstendig
Sosialt leker barnet lettere sammen med andre barn nå og er flinkere til å dele og ta tur. Barnet veksler gjerne mellom å være ?vanskelig? og føyelig, og er mye mer selvstendig.

Snakker slik fremmede forstår det 
Det kjenner for- og etternavnet sitt og stiller mange spørsmål om hvorfor og hvordan. Nå bruker barnet setninger som består av fem eller seks ord eller mer, og kan stort sett også bli forstått av fremmede. Det kan synge sanger, fortelle historier og videreformidle ting som har skjedd.

Fireåringen vil elske dukketeater og rollespill. Lag en scene av en pappeske, og la barnet leke dukketeater med hjemmelagde eller kjøpte hånddukker. Dette styrker kreativiteten, fantasien og de verbale ferdighetene til barnet. 

Motoriske ferdigheter
Nå mestrer barnet å hoppe på ett bein, kaste ball over hodet og bygge tårn med opptil ti klosser. Når fireåringene tegner et menneske, klarer halvparten av dem å plassere hender og føtter riktig på kroppen.

KOPIERT FRA BABYVERDEN

Middag for første gang!

Ja da har Andrine spist middag for første gang, og det syntes hun nok var kjempe godt ettersom alt gikk rett ned på høykant! Hun var så strålende fornøyd og kunne egentlig ikke få nok :) Så nå spiser hun 3 måltider om dagen, grøt når vi står opp, middag midt på dagen og grøt til kvelds! Store jenta mi, som er et ordentlig matvrak, for og slutte med den natteamminga har hun ingen planer om enda ;-)

-Klar for middag!

Har fått smake, og det var nam!

Også litt sviskesaft etterpå :)

Første ordentlige barnelatter!

I går kveld(20.02.2011) lo Andrine ordentlig for første gang, og det var så fantastisk og høre på. Hun lå i senga og sjarmerte meg i senk, rett og slett!

Finnes ikke noe bedre enn barnelatter♥

Tenkte ikke på og ta det opp med telefonen en gang men får prøve på det neste gang i stedet! :)

-Nå som dere sikkert har sett har jeg postet en del om graviditeten min og ikke minst ultralyd og magebilder. Det er vell mest for min egen del at jeg poster det her på bloggen, men er så koselig å ha skrevet ned litt. Det er noe jeg angrer veldig da jeg gikk gravid med Sondre, det ble ikke tatt noen magebilder og har heller ikke skrevet opp en eneste ting mens jeg gikk gravid, og dessverre så husker man faktisk ikke så godt som man skulle håpet.

Men slik er det, og jeg får faktisk ikke gjort noe med det nå, men derfor lærer man av sine feil ;-)

 
Info

Jeg er en ung tobarns mor på 22 år, har en sønn som ble født 13.02.2007 og en datter som ble født 08.10.10, jeg er forlovet og samboer med barnefar og vi eier da et hus sammen.

Sånn utenom familielivet er jeg student på heltid og har en fast helge stilling på et sykehjem. Vi har to hunder, Nala som er en Border Collie og Bella som er en blandings rase, dette er to utspekulerte firbente men utrolig kosete og snille!

Jeg blogger om hverdagen min, familie livet, det og være student og alt annet som faller meg inn der og da, rett og slett det som er viktig for meg, så hvis du lurer på noe må du ikke nøle med og ta kontakt!
Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser

En helt enkel blogg

bloglovin


hits