Luksus dilemma!!

Nå har jeg altså klaget kjempe lenge over at det ikke går noe på tv om kveldene, men så startet Hotell Cæsar igjen, Idol, Big Brother, Fødeavdelingen og ny sessong på Unge mødre, og jeg vill jo så gjerne se alt men selvfølgelig så går noe av det samtidig :( Blææææ, og vi har jo ikke slik pvr mottaker så da går det liksom ikke å ta det opp. Æsj ass! :P

Spørs om det muligens blir tv2 nett-tv på meg fra nå av også får man helle prioritere tv-norge :P -men egentlig så er det jo litt dyrt, så det lureste hadde vell vært å fådt tak i en slik pvr boks da men..Hehe

TV AVHENGIG JEG, NEI? ;D

God morgen til dere alle!

God morgen til dere alle♥

Nok en ny dag og i dag var jeg så heldig at jeg kunne sove lit lengre og ta en senere buss til skolen så jeg føler meg meget uthvilt, kan jo hende at det har noe med at jeg har drukket 4 kaffekopper allerede men det må til, rett og slett.

Var godt med en litt sen morgen, fikk mye tid med barna og trengte ikke stresse i det hele tatt, normalt sett starter jeg dagen i 5 tiden, tar opp ungene kl 6 og går til barnehagen og bussen ca 6.30, og da skal man jo fungere hele skoledagen, leke og kose seg med barna til de legger seg for kvelden, så litt lekser og rydding før man kan sette seg og ha litt tid for seg selv da man gjør akkurat det man har lyst til, noe som da vil si at klokka gjerne blir 24-01 før man kommer seg i seng :P Så som dere forstår har jeg da blidt en skikkelig kaffedrikker, hehe..

En glad og fornøyd Sondregutt som er meget klar for barnehagen♥ -Dårlig kvalitet på bildet, jeg vet.

Ungene er i barnehagen og de storkoser seg nok. Er ingen problemer med og levere de for de vil jo så gjerne inn å leke så har nesten ikke tid til og si hade en gang, hehe.

Men nå skal jeg legge fra meg dataen, og hente meg enda en kaffekopp og muligens en matbit.

Her er bildene jeg lovte!

Lite blogging.. Jeg beklager!

Hei og hopp :) Her er dagene travle så bloggen har liksom blidt litt glemt må jeg innrømme.

Jeg har nå begynt på skolen og barna er i full sving i bhg med gode rutiner på alt :) Og det er så deilig! Veldig godt å faktisk gjøre noe annet enn og bare sitte hjemme, og ikke minst så blir man jo litt mer sosial. 

Sosial fagene syns jeg er kjempe spennende så ingen tvil om at jeg har valgt rett denne gangen. Har også fått meg jobb da, fast helgestilling på sykehjem så gleder meg til og begynne der. Blir godt å få noen ekstra lapper i mnd og ikke minst så er det veldig lurt for min del og ha praksis i yrket jeg nå utdanner meg i. Får jo også muligens skrevet av litt på lærling tiden også, så det er jo supert! 

Lillemor er høyt og lavt om dagen, hun klatrer i stoler og har lært seg og komme seg opp trappa :P Så vi har litt og henge fingrene i rett og slett. 

Og ellers er ungene trøtt og slitene, begge sovner mellom 18-19 på kvelden så mamma har god tid til lekser og husarbeid etter at de har sovnet. Føler jeg har litt lite tid med ungene da men, siden jeg ikke får hentet de før 15.45 og de sovner så tidlig men slik får det bare bli dette året, får heller være flink til og bruke mye tid og gi de masse oppmerksomhet på ettermiddagene og i helgene. Også har de jo hjemmedag med Stian på mandager for da har han pappaperm, noe som sikkert er veldig deilig, godt å ha pappa litt for seg selv♥

Beklager for at det ikke blir noen bilder i dette innlegget, men skal legge ut noen bilder senere tenker jeg, orker ikke å finne datakabelen så da er det mye enklere og bare føre de over med blogg appen ;)

I morgen er det skolestart!

Og jeg gleder meg veldig, skal bli godt å gjøre noe annet enn og sitte hjemme, barna storkoser seg i barnehagen så bekymrer meg ingen ting nå!

Alt er i orden til skolestart, sekk og utstyr er kjøpt og pc får man på skolen, heldigvis, siden min snart takker for seg, hehe.. Alt man mangler nå er vell egentlig bare en skriver og det får man ta litt etterhvert.

Det blir nok en veldig spennende tid, men litt slitsom og hektisk vil jeg tro siden vi må starte dagen veldig tidlig for at jeg skal rekke bussen, og er jo ikke hjemme før i 16 tiden på ettermiddagen og da er det jo såklart middag, kos og lek sammen med barna, for så å gjøre lekser og ordne alt klart til neste dag :) Men det skal gå bra, er jo veldig godt å få skikkelige rutiner på alt, og ungene har ihvertfall fått legge rutiner alt etter en uke i barnehagen, begge barna er i seng før 19 om kvelden, så da har jeg jo god tid til lekser og rydding.

Men nå skal jeg slappe av litt foran tven også finne senga så man er klar til i morgen :)

Andrine 10 måneder!

Ja den 8 August ble jo lillemor 10 mnd, og som vanlig kommer innlegget noen dager for sent.. Hehe

Hun har siden sist begynt i bhg som dere vet, hun spiser godt med brødmat og da gjerne 2 hele skiver. Hun er bestemt og vet hva hun vil, og er som vanlig ei skikkelig gladjente! I dag gikk hun også sitt første skritt så denne jenta er tidlig ute med det meste, men jeg har jo sakt det hele tiden at hun kommer til og gå før hun fyller 1 år, og det står jeg fast på ;)

Hun stortrives i barnehagen og er så glad for og leke med alle ungene, og ikke minst så er jo den nye favoritthobbyen og huske. Det er så gøy at da har hun skikkelig latterkrampe!! :) Lille god jenta vår!♥

Månedsbilde kommer etterhvert som vanlig ;)


iStock_000007062388XSmall.jpg

Jentene runder vanligvis 9 kilo denne måneden, og er nå 73 cm lange. 
Gjennomsnittsguttene ligger fremdeles et halvt kilo foran, og er 74 cm lange.

* Vi gjengir gjennomsnittsvekt og -lengde. Normalverdiene for jenter er vekt mellom 7.4 og 11.0 kilo, og lengde mellom 68 og 77 cm. Guttenes normalverdier er 7.9 til 11.8 kilo, og 69 til 79 cm.

OM BARNET

Barnet ditt gleder seg over smaken av alle slags lydkombinasjoner og babler ivrig i vei, mer eller mindre bevisst på at lydene kan meddele noe til mor og far. Men den ikke-verbale kommunikasjonen er ennå svært viktig.

Etter hvert får barnet mer kontroll over de motoriske ferdighetene og formidler tydeligere med armer, hender og fingre det han mener eller tenker på. Han kan for eksempel peke. 
Han vil også vise tydeligere at han har andre ønsker og behov enn det foreldrene har.

Forholdet mellom dere utvikles videre som et forhold mellom mer selvstendige partnere. Barnet opplever nå tydeligere skille mellom seg selv og andre, noe som krever akseptering og tilpasning på en ny måte.

TIL MOR OG FAR

Følg barnets initiativ og sett ord på det som skjer når han gjør noe. For eksempel kan det å peke på noe bety "se" eller "jeg vil ha". Akkurat som det å vifte med armene kan bety "nok" eller "mer".

Selve meningen av gestene kommer ofte gjennom den fortolkningen som foreldrene gir handlingen, og som barnet lærer å gjenta hvis det ønsker at det samme skal skje en gang til.

Barn liker også musikk, og det kan være til glede for både foreldre og barn å høre på musikk sammen. De fleste barn elsker å bli danset med eller vugget i takt med musikken. Mange barn synes også det er herlig å bli svingt rundt av og til, og noen vil ha det akkurat så fort at det er helt på grensen til hva de tør.

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Kan plutselig vise frykt for fremmede.
 • Uttrykker seg stadig mer verbalt og viser tydelig at det forstår mange ord.
 • Begynner å demonstrere sin uavhengighet og teste grensene.

Sanser og motorikk

 • Barnet krabber nå raskt og kontrollert og trener iherdig på neste store milepæl: å kunne gå selv. Balansen blir stadig bedre, og noen barn kan nå stolt vise at de klarer å gå når de holder seg i noe, f.eks en stødig gåvogn. Det er vanskeligere å sette seg ned fra stående stilling enn å reise seg. Først når barnet kan holde seg med én hånd uten å miste balansen, og kan stå litt alene, kan det synke ned i sittende stilling.
 • Barnet klarer nå å krabbe opp på lave ting, som et trappetrinn eller en lav krakk. Dette kan medføre en viss risiko. Balansen er ikke så god ennå, og barnet klarer ikke alltid å beregne hvor det lander hvis det vil sette seg på krakken eller trappetrinnet. Dessuten husker ikke barnet særlig godt ennå og blir lett distrahert. En må derfor regne med noen fall.
 • Er mer mobil og nysgjerrig og derfor kanskje litt mindre samarbeidsvillig når dere skal skifte bleie eller spise.

Interesser og aktiviteter

 • Barnet liker å utforske ting som kan puttes oppi noe og tas ut igjen. En boks med klesklyper er helt topp. Én etter én blir klesklypene pukket opp og studert, og når boksen er tom, legges de gjerne pent oppi igjen.
 • Elsker å tulle og tøyse - latteren sitter løst!
 • Ting med "hengsler" er også interessante. Det kan være døren til kjøkkensklapet som kan åpnes og lukkes, en sprett-opp-leke med lokk som kan tas opp og igjen, eller sidene i en bok som skal snus og vendes på gjentatte ganger og studeres nøye.
 • Liker å leke titt-titt-leker og gjemmeleker.
 • En kjøkkenskuff i passe ståhøyde, fylt med ufarglige saker som treskjeer, kakeformer ol. er vanligvis svært populært. Innholdet kan byttes ut og andre ting puttes oppi når interessen avtar. NB! Pass på at barnet ikke klemmer fingrene hvis skuffen går igjen.
 • Blir stadig mer opptatt av detaljer på leker og gjenstander.
KOPIERT FRA BABYVERDEN!
I dag gikk Andrine sitt første skritt!

Tenk det, hun er jo bare 10 mnd, 1 uke og 2 dager og jeg er en ufattelig stolt mamma♥

Barnehagestart har gått så bra, over all froventning og det var jo 2 dagen så jeg fikk gå meg en tur bort for de ville prøve å ha henne litt der uten meg å se hvordan det gikk og når jeg kom tilbake da så satte jeg meg på huk for og ta i mot lillemor som støtte seg på en stol og før jeg rakk og strekke ut armene så kom hun helt selv :D Flinke jenta mi!!♥

Storebror er ufattelig stolt over å ha lillesøster i barnehagen, og hun koser seg jo som bare det så nå ser jeg veldig frem til skolestart på meg å at hverdagen kan begynne skikkelig med gode rutiner! Livet er herlig, jeg er velsignet med to nydelige barn!♥


Jeg har forresten meldt Sondre på leverpostei konkurransen, og ja jeg vet at mange er drit lei disse konkurransene nå, men jeg håper kanskje han får et diplom for og være med, slik som Andrine har fått igjenom lano konkurransen, derfor gjorde jeg det, så hvis dere har lyst til og gi god gutten min en stemme, blir vi jo såklart veldig glad for det!!♥

Trykk på bildet for og gi en stemme♥Barnehagestart!

Ja i dag begynte lille jenta vår i bhg, og storebror på enda et nytt år, noe som gikk kjempe fint, Sondre syntes det var så gøy å ha med lillesøster og Andrine stortrivdes!! Så dette går nok kjempe bra.

Etter bhg så har vi kost oss med hjemmelaget pizza, og lillemor har badet så nå sover hun faktisk så det var nok litt slitsomt å begynne i bhg!

Sondre skal snart legge seg, mens jeg skal legge beina høyt og bare slappe av

Kos og flaske

Og her er solstråla vår meget fornøyd med og ende dagen med et bad, lille Lano jenta vår!

Hurra, vi ble fylkesvinner!!

Ja jammen meg ringte ikke Lano i dag for og gratulere oss som vinner for Hedmark fylke, helt utrolig! Jeg hadde aldri trodd hun kom til og komme så langt å heller ikke havne på 7230 stemmer, det er jo helt utrolig. Hun ble jo bare medt på i en tilfeldighet og bare for morro skyld, men tok fort ledelsen og har så og si ligget der hele tiden, forutenom et par ganger, men da har hun tatt det fort igjen :)

Så på mandag den 22 august, da braker det løs igjen med siste delen av konkurransen, blir spennende og se men har jo såklart ingen forhåpninger om og vinne der heller da :P

Her er bidraget for de som ikke har sett det ;)

Nå i kveld har vi kost oss med ostesmørbrød og kakao siden det er et så forferdelig regnvær ute fant vi ut at det passet bra! Ungene sover søtt og jeg har pakket barnehagesekkene slik at alt er klart til første barnehage dag for Andrine mor i morgen, og et nytt barnehage år for storgutten vår♥

Og neste mandag er det mamsen som skal til pers, da er det skolestart, og jeg gleder meg som bare det! :D

Liten oppdatering!

I går dro min kjære søster Marita hjem etter  ha vært her på sommerferie i nesten 2 mnd, litt trist må jeg si for det har jo vært så koselig å ha henne her♥ 

Etter at vi hadde kjørt henne til Værnes i går, ble det en liten by tur da vi dro innom både Ikea og City Cyd, fikk tak i noen små ting på Ikea også ble det litt ullklær på ungene og en regndress på Andrine, så nå mangler vi ikke noe til barnehagestart :) Det er en deilig følelse, for bhg starten kom jo så plutselig på Andrine..Hehe

I dag har jeg og ungene storkost oss ute, lekt i sandkassa og trillet tur, dro en tur innom helsestasjonen siden det var så lenge siden Andrine hadde vært der så da fikk vi målt og veid henne.Vitale mål:

 • 9130g
 • 72,5 cm lang
 • 45 cm rundt hodet

Lille jenta mi har blidt stor :) 

Hun ble jo også 10 mnd på mandagen som var, så det kommer vell et innlegg om det etterhvert.


Nå ligger snuppa og sover oppå pappaen sin, og Sondre ligger hengslegt på gulvet med et pledd og ser på barnetv, så mor har litt kvalitetstid for seg selv.. Har jo akkurat ryddet, sortert klærne til Andrine og organisert vaskerommet så føler jeg har flink i dag ;D 

Til høsten blir det skole!

Ja nå er det helt i orden, har fådt skoleplass på Røros vgs, Helse- og sosialfag og jeg gleder meg kjempe masse! Skal bli godt og komme seg på skolebenken igjen og faktisk bli utdannet, ikke minst..

Har aldri vært noe skole menneske men etter en del år med jobbing så har jeg nå skikkelig lyst, merker det at man må ha en orentlig utdanning for og få seg en god jobb, som er godt betalt om som man faktisk kan trives med :)

-Jeg har jo veldig lyst til og bli jordmor da men det er noe man får se etter hvert, i utgangspunktet så blir man helsefagarbeider også får man ta ting der etter.
Men må si at jeg gruer meg en god del til at snuppa skal i barnehagen da, syns jo det er så alt for tidlig men må jo, Sondre begynte ikke før han var 1 1/2 år han, og lillemor begynner når hun er 10 mnd :O 

Men det skal vel gå bra det tenker jeg, er ihvertfall en storebror som gleder seg veldig til og ha med lillesøster i barnehagen da♥

Andrine koser seg!

Hun fikk smake en kjeks med litt sjokoladefyll inni og det var jammen godt ;)

Foruten om det så sitter vi nå ute og koser oss, Sondre har lekekamerater på besøk så de storkoser seg :)

Bilderedigering!

Hva syns du?:)

-litt dårlig kvalitet siden de er redigert og opplastet i fra Iphonen ;)

Fest og sommer!

Hei og hå! Vi har hadt en travel, men veldig fin helg.. Startet med fest på fredagen, noe som var kjempe suksess.. Litt rart siden Andrine var på overnatting for første gang men også veldig deilig å ha litt fri :)

Lørdagen ble det sløving, kos med barna når de kom hjem og sist men ikke minst KEBAB på kvelden ;)

Og søndagen startet vi dagen med å ta med oss egg, bacon og primusen for så å lage oss en deilig frokost ute i den fine naturen, og resten av dagen ble det grilling, bading og film sammen med Martine, Mathias, Liv Emilie og Arne :)

Her er litt bilder fra de siste dagene :)Også så klart et bilde av turtelduene ;)

Og sist men ikke minst så hadde jeg blidt veldig glad om noen kan stemme på lillemor i Lano konkurransen :)
Info

Jeg er en ung tobarns mor på 22 år, har en sønn som ble født 13.02.2007 og en datter som ble født 08.10.10, jeg er forlovet og samboer med barnefar og vi eier da et hus sammen.

Sånn utenom familielivet er jeg student på heltid og har en fast helge stilling på et sykehjem. Vi har to hunder, Nala som er en Border Collie og Bella som er en blandings rase, dette er to utspekulerte firbente men utrolig kosete og snille!

Jeg blogger om hverdagen min, familie livet, det og være student og alt annet som faller meg inn der og da, rett og slett det som er viktig for meg, så hvis du lurer på noe må du ikke nøle med og ta kontakt!
Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser

En helt enkel blogg

bloglovin


hits