Andrine 8 måneder!

Den 8 juni ble snuppa vår 8 måneder, så nå begynner hun virkelig og bli stor.. I det siste så har hun lært seg og krype i en reserfart, reise seg opp og gå rundt bordet. Hennes hobbyer kan man vel si at det er og trykke på forsterkeren, plaske i vannskåla til hundene og plukke opp smårusk fra gulvet som gjerne havner i munnen så klart.. Hehe

Ja, også kan hun jo si mamma, som da er viktigst og få med i innlegget♥ ;-)

Som en 8 mnd baby blir det gjerne mye knall og fall, litt kuler her og der og såklart en del skrik, snuppa er kjempe tøff, hun reiser seg opp, ramler ned, skriker litt også prøver vi igjen ;-) Hehe

Hun har blidt veldig glad i mat, og favoritt retten nå om dagen er most banan og avokado, noe som egentlig ikke er så verst..OM BARNET

Nå er barnet ditt i en rivende utvikling og blir mer og mer mobilt og «vertikalt». Frykten for fremmede kan være voldsom, og til tider plagsom, spesielt når besteforeldre kommer på besøk?

Jo tryggere barnet er på deg, jo mer vågal blir han i sin utforskning av verden. Denne perioden er nok en milepæl mot uavhengighet i barnets liv. Et skritt i riktig retning.

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Barnet blir stadig ivrigere etter å kommunisere med omgivelsene. Det både ønsker og krever oppmerksomhet og elsker å ha et publikum. En aktivitet blir gjerne gjentatt flere ganger hvis den skaper smil og latter.
 • Barnet imiterer ord, leker 'Klappe søte' og vinker farvel.
 • Barnet blir mer mobilt. Det kan bli en konflikt mellom den nye friheten og tryggheten ved å være avhengig av deg.
 • Imiterer deg bevisst for å være morsom.
 • Lærer nye ord/uttrykk når du snakker om det dere gjør og det du føler.
 • Reagerer på "nei".

Sanser og motorikk

 • Spebarnets lek blir stadig mer avansert ettersom koordinereingen bedres. Barnet øver fremdeles på pinsettgrepet, og det er gøy å prøve å plukke opp små gjenstander. Barnet kan nå flytte gjenstander fra den ene hånden til den andre, dunke leker mot hverandre og føre en skje opp i en kopp.
 • Skyver seg bakover i mageleie.
 • Enkelte sitter alene uten støtte mot slutten av måneden.

Interesser og aktiviteter

 • Har lært mye om handling og konsekvens og er mer målbevisst i sine handlinger.
 • Lydene i barnets språk begynner nå å få en rytme som ligner samtale. Med en leketelefon kan du påvirke barnets språkferdigheter og være med på samtalen på barnets premisser. Sitt med barnet op fanget når du snakker inn i telefonen. Bruk korte setninger eller ord som du vet at barnet forstår. Hold deretter telefonen mot barnets øre og gjenta deg selv. Etter en stund får du kanskje i stand en dialog der du snakker og barnet svarer i telefoinen.
 • Når dere leser kjente billedbøker, kan barnet forutsi neste bilde/handling ved å vise opprømthet.
 • Nå begynner gjerne barnet å forbinde ord med ting og mennesker rundt seg. Plasser bilder av venner og den nærmeste familien i nærheten av stellebordet, sengen eller barnestolen. Pek på personene og snakk om dem slik at barnet kan gi respons og være med i samtalen.
 • Både gutter og jenter er ofte interessert i dukker - det gir god sosial trening.
 • Sett barnet ved siden av lekekassen. La det ta lekene ut av kassen, en etter en, mens du sier hva tingen heter: bil, ball, kloss etc. Oppmuntre så barnet til å legge lekene oppi kassen igjen mens du gjentar lekens navn.
 • Sett seg på gulvet ved siden av barnet. Gi det den ene enden av et sjal, en sokk eller lignende og dra forsiktig mot deg. Barnet vil instinktivt holde igjen og prøve å dra sokken mot seg. Dra slik, frem og tilbake, og la gjerne barnet gå av med seieren iblant!
 • KOPIERT FRA BABYVERDEN!
Avslapping for fullt!

Heisann♥

Nå sitter jeg her og nyter stillheten, ungene har lagt seg og Stian er ute og fisker sammen med Morten, og det betyr full avslapping og datatid for meg :D 

I går var vi en tur på hytta til ei venninne og grilet sammen med familien hennes og svigerforeldrene hennes, og det var kjempe koselig! Etter det dro vi hjem og ryddet litt mens vi koste oss i et strømfritt hus med masse stearinlys og så på tordenværet som var ute.. Og i dag har svigers vært her, så vi har kost oss med deilig mat!

Jeg er fryktelig dårlig til og blogge om dagen, det vet jeg så beklager det men jeg venter på at Blogg.no skal få Iphone app jeg, ettersom jeg omtrent ikke bruker dataen lengre og de jobber vist med den så da er det bare og være tolmodig :D

Edit: Nå kom Stian og Morten hjem, så da blir det vell slutt på stillheten, hehe.. 

Men stian hadde fått fisk så nå skal jeg snart spise fjellørret og flatbrød med smør♥


Tusen takk for alle stemmene på lano-unge forresten, Andrine ligger godt ann med 480 stemmer :) Hun ligger på 1.plass i fylket og på 29.plass på landsbasis blant 7204 bidrag, og det er slettes ikke dårlig, så igjen tusen takk for alle stemmer♥

Man kan stemme 1 gang hver 24 time, så hvis dere vil avse noen sekunder på og stemme videre på lille snuppa vår, blir vi veldig glade for det! 

TRYKK HER FOR OG KOMME TIL BIDRAGET♥


Tusen tusen takk

til dere som har stemt på lillejenta vår som lano-ungen 2011, dette gikk virkelig rett vei i ste, var på førsteplass med 130 stemmer men nå plutselig er vi bare på 44, jeg skjønner ikke så mye av det men enten må det ha vært en feil hos lano eller så har noen klart og jukset og dermed stemt flere gang, ikke vet jeg.. Var litt nederlag og ramle ned så mange plasser men kan ikke gi opp, så derfor maser jeg igjen.. 

Hvis du vil hjelpe oss med og stemme på Andrine som lano-ungen 2011 blir vi veldig glad, alt du trenger og gjøre er og trykke her, også kommer du til bidraget, da må du trykke på hjertet også skrive inn det ordet som dukker opp, det tar det et lite minutt :)  Igjen, tuuuuusen takk til dere som stemmer♥Lano-ungen 2011!

Jeg har sendt inn bilde av Andrine, og er veldig takknemlig hvis noen vil hjelpe oss med og stemme på snuppa :)

Trykk her for og komme til bidraget!

-Man kan stemme 1 gang per bidrag hver dag ;) Så hvis noen vil stemme flere ganger er det fult mulig! :) ♥

Iphone app??

Hvorfor har ikke blogg.no en iphone app?? Da hadde alt vært så mye enklere, jeg bruker jo iphonen min til ALT.. Gidder jo egentlig ikke å bruke pcen mer men når jeg skal blogge må jeg det, derfor blir bloggen bare glemt. Så en oppfordring til dere som står bak blogg.no, se å få lagd en skikkelig bra app, både til iphone og andre telefoner ;-)
Info

Jeg er en ung tobarns mor på 22 år, har en sønn som ble født 13.02.2007 og en datter som ble født 08.10.10, jeg er forlovet og samboer med barnefar og vi eier da et hus sammen.

Sånn utenom familielivet er jeg student på heltid og har en fast helge stilling på et sykehjem. Vi har to hunder, Nala som er en Border Collie og Bella som er en blandings rase, dette er to utspekulerte firbente men utrolig kosete og snille!

Jeg blogger om hverdagen min, familie livet, det og være student og alt annet som faller meg inn der og da, rett og slett det som er viktig for meg, så hvis du lurer på noe må du ikke nøle med og ta kontakt!
Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser

En helt enkel blogg

bloglovin


hits