Andrine har lært og reise seg!

Åh for en herlig dag, og ikke minst helg!♥ I går koste jeg meg ute sammen med damene på jobben, og i dag har vi spist en helt fantastisk herlig middag og dessert: Ovnsbakt fjellørret med fløtesaus, grønnsaker og poteter♥laget av min kjære. Etterfulgt av hjemmelaget sjokolademouse♥laget av meg. Det var ihvertfall himmelsk!

Nå koser Sondre seg med barnetv mens snuppa krabber rundt, er ikke lenge til det er leggetid for barna og da tror jeg kanskje det blir film, godteri og litt kjærestekos!

Opprasjon "Andrine skal sove i egen seng på eget rom med en litt mere normal leggetid" går over all forventning. For hver dag som går blir det tidligere kvelden, og mindre skrik så det vill jeg si er ganske vellykket! 

Men jenta mi har det travelt, for jeg trodde Sondre var tidlig ute med alt men har nå en datter som ihvertfall har det travelt med og lære ting, for nå har hun lært seg og reise seg opp etter ting også, så Andrine kommer nok til og gå før hun er året, merk mine ord!

Slik fant jeg Andrine på fredagen(da skulle hun egentlig sove :p)

Oppdatering!

Beklager for dårlig blogging atter en gang men har så mye annet og drive med + at ungene har hadt omgangssyken i over 14 dager, noe som da også betyr mye vasking!! Vi fikk dessverre ikke feiret 17. mai i år pga sykdom så dessverre har jeg ingen 17. mai bilder av ungene og ikke minst av Andrine sin første men det er slikt som skjer.. 

Andrine har nå lært seg og krabbe, sitte og si mamma♥ Så her går alt i reserfart og dagen, vi legger Andrine en plass også tar det to sekunder og da er hun en helt annen plass, en skikkelig liten røver og ikke minst klåmark, hun plukker på alt og spessielt så er det morro med knapper på tv-benken :p

Frutenom det så driver vi med "Andrine skal sove i egen seng på eget rom med en litt mere normal leggetid treningen" og det innebærer mye skrik og faste rutiner igjenom hele dagen, planen er også å få til og slutte helt med den tullete natt ammingen, så jeg håper vi får det til fort for her i huset trenger vi desperat søvn ;)

Slenger med noen bilder jeg :)
Deilig med helg!

Åh så sinnsykt deilig det er med helg sammen med familien♥ Vi har storkost oss med film, godteri og hverandre!! Fantastisk! Snuppa vår har endelig blidt frisk og ikke minst så tar hun nå flaske, så hipp hipp hurra for det, det er noe jeg har prøvd og vendt henne på lenge så det er en skikkelig milepæle for oss!!

Ellers så går Sondre rundt og synger ølbriller,hehe.. Vet ikke om det kalles sunt når 4 åringen i huset synger den men det er fantastisk morsomt for oss voksne ihvertfall! :D 

Men nå må det ryddes litt også blir det matlaging :) 

 

Andrine 7 måneder!

Hipp hipp hurra for jenta vår som ble 7 måneder den 8 mai! :) Og herregud som tiden flyr..

Nå om dagen prøver hun desperat på og krype og favoritten er og si papapapapa hele dagen, mens jeg og hun trener på mamamama hele dagen, uten hell så langt ;-) Hun har vokst veldig og er blidt så morsom, hun ler og er strålende fornøyd hver gang vi legger henne på stellebordet og ikke minst så elsker hun og bade (Les:plaske)

Snuppa er dessverre syk i dag, har feber og kaster opp, huff det er aldri noe gøy og se de små dårlig.. Får bare håpe det går over like fort som det kom..OM BARNET

Barnet blir flinkere til å gripe ting. Ved 7 måneder kan det løfte opp en kule som ligger på gulvet eller bordet.

Ryggen blir sterkere, og balanse-evnen utvikles betraktelig. Noen barn vil nå forsøke å dytte seg opp i sittende stilling.

Fra å ligge på ryggen og leke med tærne sine, vil barnet nå forsøke å rulle rundt fra rygg til mage. Når en legger barnet på magen vil det ofte begynne å ale seg fremover eller bakover.
Benene er nå sterke nok til å bære kroppens vekt, og barnet liker godt å reise seg opp i stående og "danser" gjerne litt når du holder det i hendene på fanget. Gi barnet mye ros og oppmuntring, det styrker selvtilliten.

Mange barn i denne alderen er redd for atskillelse. De gråter gjerne når mor eller far går - ofte også når de kommer tilbake. Atskillelse er en del av selvstendig-hetsprosessen og kan virke "skremmende" på barnet. Dersom barnet ditt reagerer slik, er det viktig at du prioriterer barnet i denne perioden: unngå lange og mange unødvendige atskillelser, som for eksempel ferier.

Barnet gjenkjenner nå navnet sitt og reagerer når det blir kallet. Det vil også være istand til å forstå 6-8 ord. Etter 6 måneder med stor ?Ja-tid? vil det nå begynne å forstå ordet ?nei?. Dette skal nok prøves ut noen ganger, men det lærer gradvis at det kan være nødvendig å vente på noe, og at det ikke kan få alt det gjerne vil ha. Ved 7 måneders alderen skjer det en større utvikling i barnets korttids hukommelse.

Barnet bruker nå lekene på en ny måte. Det prøver å finne ut hva det kan gjøre med dem, og slår, drar, klemmer, tar dem fra hverandre. Gi barnet et rikelig utvalg av forskjellige ufarlige ting det kan leke med: gryter, esker, plastikkdåser, sleiver og visper - alt er like moro. Nederste kjøkkenskuff full av barne-vennlige kjøkkenredskaper er spennende å "rydde" ut og inn av.

Barnet liker også svært godt å stå på fanget ditt og hoppe!

Nøkler er dessuten svært interessante. Barnet kan være opptatt av et nøkkelknippe i lange perioder.

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Barnet har nå funnet sin plass i familien. Det har gjerne sin egen plass ved bordet og sin egen krok til leker.
 • Mange barn i denne alderen er redd for atskillelse. De gråter gjerne når mor eller far går - ofte også når de kommer tilbake. Atskillelse er en del av selvstendighetsprosessen og kan virke 'skremmende' på barnet. Dersom barnet ditt reagerer slik, er det viktig at du prioriterer barnet i denne perioden. Unngå lange og mange unødvendige atskillelser, som for eksempel ferier.
 • Reagerer på navnet sitt.
 • Klapper sitt eget speilbilde.
 • Studerer deg og dine reaksjoner for å forstå hva som skjer i nye situasjoner.

Sanser og motorikk

 • Kan rulle fra rygg til mage.
 • Barnet er fascinert av ørsmå ting, men har ennå vansker med pinsettgrepet. Brnet klarer å planlegge håndbevegelsene sine godt nok til å ringe med en klokke eller sette enkle ting sammen og skille dem igjen.Bevegelsene må planlegges fordi de må utføres i riktig rekkefølge. Det å kunne bruke hendene sine på denne måten er en virkelig landevinning for barnet. Nå kan det i stadig større grad utforske omverdenen ved hjelp av fingerene. Blant annet kan barnet løfte en kule som ligger på bordet.
 • Griper etter føttene sine og holder flasken/koppen selv.
 • Snart kan barnet uten hjelp komme seg opp i sittende stilling og sitte en kort stund uten støtte. Noen få barn kan også snu seg til siden og se bakover. Andre barn viser liten interesse for å sitte. Så lenge barnet er aktivt når det ligger på gulvet, har det ingen hast med å lære å sitte.
 • Biter og tygger på gjenstander.
 • Når du legger barnet på magen, vil det ofte begunne å krype fremover. Beina er nå sterke nok til å bære kroppens vekt, og barnet liker godt å bli holdt stående på fanget. Gi barnet mye ros og oppmuntring, det styrker selvtilliten.

Interesser og aktiviteter

 • Leker mer og lærer hele tiden nye ting gjennom samspill med andre.
 • Barnet øver seg på pinsettgrepet og det er moro å prøve å spise selv. Gi det et lite utvalg 'fingermat': små osteterninger, kokt pasta (spaghetti er gøy!), brødbiter med eller uten pålegg, biter av frukt og koke grønnsaker.
 • Utforsker ting ved å klemme, snu og vende eller banke med dem.
 • Barnet bruker nå lekene på en ny måte. Det prøver å finne ut hva det kan gjøre med dem, og slår, drar, klemmer og tar dem fra hverandre. Gi barnet et rikelig utvalg av forskjellige ufarlige ting det kan leke med: gryter, esker, plastdåser, sleiver og visper - alt er like moro. Nederste kjøkkenskuff full av barnevennlige kjøkkenredskaper er spennende og 'rydde' ut og inn av.
 • Lærer å lete etter gjemte gjenstander.
 • Nå når barnet kan sitte, er det moro å trille ball. Sett deg på gulvet foran barnet og trill ballen mot det. Barnet vil snart gjøre forsøk på å trille ballen tilbake til deg. Og skulle ballen trille forbi barnet, vil det oppmuntres til å krabbe etter den.
 • Du kan også la barnet få med seg en liten ball i badekaret. Hold ballen under vannet og slipp den. Det vil fascinere barnet å se hvordan den hopper opp i luften.
KOPIERT FRA BABYVERDEN!
Beklager!

Vet jeg er på etterskudd med 7 mnd innlegget til Andrine, men det kommer etterhvert.. Får se om man kanskje får litt blogglyst over seg i morgen ;-) Hvis ikke, så får dere bare ha tolmodighet..

Nå skal jeg ihvertfall slappe av og kose meg med snuppa mi, mens Stian er på fisketur og Sondre sover♥ Er litt deilig når det bare er oss jentene♥

På tide med et nytt innlegg..

jeg vet, men har fryktelig lite spennende og fortelle dere så da blir det bilder i stedet for ;) De er tatt med den nye herligheten min, nemmelig Iphone 4♥
Info

Jeg er en ung tobarns mor på 22 år, har en sønn som ble født 13.02.2007 og en datter som ble født 08.10.10, jeg er forlovet og samboer med barnefar og vi eier da et hus sammen.

Sånn utenom familielivet er jeg student på heltid og har en fast helge stilling på et sykehjem. Vi har to hunder, Nala som er en Border Collie og Bella som er en blandings rase, dette er to utspekulerte firbente men utrolig kosete og snille!

Jeg blogger om hverdagen min, familie livet, det og være student og alt annet som faller meg inn der og da, rett og slett det som er viktig for meg, så hvis du lurer på noe må du ikke nøle med og ta kontakt!
Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser

En helt enkel blogg

bloglovin


hits