Da var påska over..

Og ferieturristene våre dratt, var litt trist og huset ble veldig tomt, men det var også godt og komme tilbake til det normale :) Vi får bare håpe det ikke blir så veldig lenge til neste gang vi får se dem♥

Vi har hadt det utrolig flott hele påska, et helt aldeles nydelig vær, trivelig selskap og mye god mat og godteri, akkurat slik en påske skal være. Ungene har storkost seg og Andrine har faktisk lært og vinke av tanta si, hehe ♥

Etter de dro i dag har det gått for det meste til og rydde og shine både inne og ute, også fikk jeg og Sondre lekt litt mens lillemor sov i vogna si så en flott dag må jeg si. 

Nå er Sondre i seng og lillemor i full action på gulvet, og jeg og Stian skal lage oss litt mat og bare nyte tv-kvelden :) Deilig!♥

Her kommer litt flere bilder fra påsken:En liten påske oppdatering!

Hei og god påske til dere alle♥

Tenkte jeg kunne komme med en liten oppdatering fra oss :) Vi bare storkoser oss med besøk fra Nord, har hadt et kjempe deilig vær, helt snø fritt og fantastisk! Stian har bygget en "rasteplassbenk" til oss så vi har noe og sitte på, kjempe fin! Skal bygge to da så vi får langbord men har ikke kommet så langt enda. Ungene koser seg og vi voksne koser oss så med andre ord en fantastisk påske♥

I går gikk kjempe mye av dagen til og rydde, ordne og rake ute. Fytti katta så deilig det er og kunne gjøre det alt nå, grønt begynner det også og bli så jeg håper på en laaaaang sommer!!

Må jo også nevne det at jeg har en fantastisk kjæreste også da hvis dere ikke har fått det med dere.. Fo han har nemmelig bestilt meg en Iphone 4, så den dukker vell opp etter påske regner jeg med :) Har siklet på den kjempe lenge, og ettersom jeg bare har lånt meg telefon så var det vell på tide da :) Men uansett så tusen takk min kjære elskede Stian♥

Litt bilder tatt nå i påsken:
Beklager for dårlig blogging!

Men har verken hadt tid eller ork i det siste, og regner med det blir en såkalt liten "bloggpause" i påsken for vi får besøk så tror det blir lite datatid på meg gitt ;)

Det er jo min herlige søster Tonje og min kjære mamma som kommer på besøk til oss, og vi gleder oss veldig til det :) Blir jo ekstra stas for de da ettersom de ikke har fått sett Andrine enda da.

Også tar Andrine endelig smokken og sover nå natta, så jeg sier meg meget fornøyd med det!!  Men det var alt fra meg i dag, er kjempe sliten etter en helg med masse rydding og vasking så nå skal det slappes av sammen med verdens beste kjæreste og en morsom film♥

Så god påske til dere alle!!♥Little Cupcakes!

Ja nå har jeg virkelig fått ny favoritt butikk!! Herregud de har da så mye fine klær til jenter at jeg blir helt mo i knærne og tror muligens lommeboka svikter etterhvert ;-) 

Bildene er hentet fra nettbutikken!

Dessverre så starter str på 4 år og ikke mindre da, men det går jo fort så er vi plutselig der.. Hehe

Så konklusjonen er at Andrine ønsker seg klær fra denne butikken♥

Hvis dere trykker på annonsen så kommer dere til butikken ;)

Hehe, må bare vise dere!!

Her var det ei lita frøken som så desperat prøvde og ta fra pappa salstengene, hehe♥

Andrine er 1/2 år i dag! Hurra

Hipp hipp hurra for den lille prinsessa vår som i dag er 1/2 år♥ Tiden har gått helt utrolig fort og nå har hun virkelig blidt stor, hun ligger gjerne lenge på gulvet og plukker på små ting, spiser på tærene sine, og ruller og kaver seg bortover i en reserfart! Er vell ikke lenge til hun plutselig kryper ;)

Hun har endelig etter mye slit begynt og sove hele natten, har et par dager innimellom da hun skal henge på puppen hele tiden men det går greit så lenge det ikke er hele tiden! 

Andrine er ei veldig glad og fornøyd jente, hun smiler vell egentlig så fort noen bare gir henne litt oppmerksomhet men blir også sykelig fornermet om man går rett forbi uten og smile til henne ;) ♥

 

OM BARNET

Nå vil du kunne oppleve at barnet ditt skiller mellom seg selv og andre i en helt annen grad enn før. Han roper for å påkalle din oppmerksomhet og strekker hendene ut for å bli tatt opp. Mens han før var mest interessert i foreldrene sine ansikt og stemmer, er det nå interesse for alt han hører og ser.

Etter hvert vil han skille sterkere mellom kjente og ukjente personer, og mellom 7 og 10 måneder begynner han å reagere med skepsis overfor fremmede. Han kan vise en økende interesse for å forflytte seg ved egen hjelp, enten ved å rulle, krype eller krabbe. Han vil også forteller klarere hva han vil og ikke vil, og begynner mer aktivt å styre samspillet etter egne innfall og ønsker.

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Begynner å endre stemmeleiet for å få det til å ligne ditt.
 • Begynner å uttrykke tilsfredshet og glede ved å smile (smil er ikke lenger bare sosialt betinget).
 • Barnet bruker hendene til å komme i kontakt med far og mor. Det drar dem i håret og fingrene, slår og krafser. Det bruker også hendene til å holde seg fast med.
 • Nå bruker barnet gjerne gråten bevisst for å fange oppmerksomhet.
 • Barnet skiller mellom seg selv og andre på en helt ny måte, og gjenkjenner og reagerer på navnet sitt.
 • De fleste barn vil oppleve sine første "nei" fra omverdenen. De første seks månedene har det vært en stor ja-tid. Nå vil barnet lære at det ikke kan få alt det gjerne vil ha. Etter hvert som det blir mer mobilt, må barnet også lære at det er ting det må passe seg for.

Sanser og motorikk

 • Barnet lærer nå å rulle fra rygg til mage.
 • Støtter seg på strake armer i mageleie.
 • Løfter hodet og får tak i tærne i ryggleie.
 • Barnet utvikler pinsettgrep, det vil si at det nå klarer å gripe små ting med tommel- og pekefinger.
 • Nå klarer barnet også å koordinere hendene slik at det kan slå hendene eller to ting sammen.
 • Barnet kan flytte noe fra den ene hånden til den andre, og holdeén ting mens det strekker seg etter en annen.
 • Stor taktil følsomhet - kjenner forskjell på f.eks. våt og tørr klut, om hendene dine er varme eller kalde.

Interesser og aktiviteter

 • Liker å leke i vann.
 • Hukommelsen blir stadig bedre - kan huske noe opptil to uker.
 • Blir stadig mer opptatt av leker og utforsker dem stadig grundigere.
 • Barnet elsker å kaste ting i gulvet. Dette er en morsom lek som utløser en rekke aktiviteter. Når gjenstanden treffer gulvet, lager den lyd og den blir plukket opp igjen - til mor eller far går lei av leken.
 • Barn er svært interessert i lyder, både lyder andre lager og dem det lager selv. Dette er et viktig stadium i språk-læringen. Ta barnet med ut på tur slik at det kan se og følge med det som foregår rundt dere. Folk, landskap og ting som beveger seg, er fascinerende og gir barnet mange nyttige inntrykk.

 

KOPIERT FRA BABYVERDEN!

4 års kontroll del 2 og 6mnd kontroll!

Ja i dag har barna vært på helsestasjonen og hos lege, Sondre var på siste del av 4 års kontrollen sin siden de ikke hadde ledig begge kontrollene sist uke, men det passet egentlig bra da ettersom Andrine skulle dit på 6 mnd kontrollen sin♥ Begge barna var som de skulle være og egentlig litt mere utviklet enn vanlig for alderen sin :)

Så mammaen er fornøyd og slipper så klart og bekymre seg for disse fine små mer enn vanlig ;)

Sondre:

 • Vekt: 17 kg
 • Høyde: 103 cm

Andrine:

 • Vekt: 7370 g
 • Høyde: 63,5 cm
 • Hodeomkrets: 41,5 cm

Ellers så har vi storkost oss ute i dag, var så kjempe deilig vær når vi var ute og ikke minst så har det smeltet masse snø og det er jo fantastisk.. Ser jo faktisk at det er vår ute nå og at sommeren er på vei♥

Random bilde fra google

 

Oppdatering! :)

I går hadde vi en kjempe fin dag, startet dagen med eggaskirenn på kletthytta med et kjempe fint vær, Sondre var så flink til og gå på ski og det ble jo selvfølgelig premie utdeling etterpå der han fikk diplom, medalje og sølvskje :)

Etter det gikk vi inn og fikk servert masse god mat og kaker også ble det loddtrekning og vi vant faktisk en kjempe fin stormberg genser så det er vi jo kjempe fornøyd med♥Så dro vi hjem og da ble det en deilig middag, besøk av Morten også så vi Narnia filmen! Så det var en fantastisk dag!

Og i dag blir det stekt laks med fløtesaus til middag♥ Så ha en fin søndag alle sammen!
Info

Jeg er en ung tobarns mor på 22 år, har en sønn som ble født 13.02.2007 og en datter som ble født 08.10.10, jeg er forlovet og samboer med barnefar og vi eier da et hus sammen.

Sånn utenom familielivet er jeg student på heltid og har en fast helge stilling på et sykehjem. Vi har to hunder, Nala som er en Border Collie og Bella som er en blandings rase, dette er to utspekulerte firbente men utrolig kosete og snille!

Jeg blogger om hverdagen min, familie livet, det og være student og alt annet som faller meg inn der og da, rett og slett det som er viktig for meg, så hvis du lurer på noe må du ikke nøle med og ta kontakt!
Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser

En helt enkel blogg

bloglovin


hits