4 Års kontroll!

I dag var det 4 års kontroll med Sondre på helsestasjonen og det gikk kjempe bra, han var så flink! 

Sondre kunne telle, tegne, viste hva alle fargene var og hoppe på et og et bein. Hørselen og synet var også bra så ingen bekymringer i dag!♥

Jeg synes det er så rart at gutten min er 4 år, helt merkelig for jeg husker at han kom til som om det var i går og nå er han plutselig blidt så stor, han ordner seg selv, bruker ikke bleie lenger og ikke minst så er han en storebror♥

Vet at det er en klisje men man må bare nyte hvert sekund mens de er små, for plutselig er de voksne! HeheFIREÅRINGEN!

I denne alderen blir barnet mer selvstendig og opptatt av sammenhenger og årsaker til hvorfor ting er som de er. Samtidig kan det selv fortelle historier og blir godt forstått når de snakker til fremmede.

Barnet har nådd et nytt stadium når det gjelder selvstendighet. Det kan spise selv, kle på seg, gå på toalettet alene og sover kanskje i stor seng. I denne perioden passerer barnet mange kognitive, verbale og sosiale milepæler.

Fortsatt noen raserianfall
Stort sett er fireåringen et fantasirikt, energisk, spørrende og noen ganger overveldende entusiastisk menneske, men kan fremdeles få et anfall av raseri eller stahet iblant. Kognitivt begynner barnet å forstå forskjellen mellom fantasi og virkelighet.

Mer selvstendig
Sosialt leker barnet lettere sammen med andre barn nå og er flinkere til å dele og ta tur. Barnet veksler gjerne mellom å være ?vanskelig? og føyelig, og er mye mer selvstendig.

Snakker slik fremmede forstår det 
Det kjenner for- og etternavnet sitt og stiller mange spørsmål om hvorfor og hvordan. Nå bruker barnet setninger som består av fem eller seks ord eller mer, og kan stort sett også bli forstått av fremmede. Det kan synge sanger, fortelle historier og videreformidle ting som har skjedd.

Fireåringen vil elske dukketeater og rollespill. Lag en scene av en pappeske, og la barnet leke dukketeater med hjemmelagde eller kjøpte hånddukker. Dette styrker kreativiteten, fantasien og de verbale ferdighetene til barnet. 

Motoriske ferdigheter
Nå mestrer barnet å hoppe på ett bein, kaste ball over hodet og bygge tårn med opptil ti klosser. Når fireåringene tegner et menneske, klarer halvparten av dem å plassere hender og føtter riktig på kroppen.

KOPIERT FRA BABYVERDEN

I det kreative hjørnet!

I de siste dagene har jeg strikket firkant tøfler, babybooties og enda en lue! Føler meg kjempe kreativ egentlig og synes det er så morro og drive på♥ Har jo også så mange fine små og strikke til nå da så det går unna!! 

Her er bilder av noe jeg har strikket i det siste da, mangler bilder av noe da men...

Anne-Lene leker fotograf -Del 2

Fant ut at jeg måtte vise dere noen flere bilder så her kommer de :) -Er mye av det samme, men ble så mange fine også rakk jeg heller ikke og se igjennom alt tidligere så! :) 
Disse nederste bildene er tatt av min venninne Marie♥
Anne-Lene leker fotograf -Del 1

Var så heldig og få låne speilrefleksen til Marie og det resulterte i masse fine bilder av snuppa mi, Sondre hadde jo såklart barnehagedag i dag da men får se om jeg kanskje får lurt Marie til og knipse litt av han senere i dag ;) 

Tok egentlig bildene bare for å få tatt noen bilder av lillemor i settet jeg hadde strikket, men ble så vi knipset vell og lenge♥

Jeg har egentlig funnet ut at min nye ting er og ta bilder, føler det passer meg så den dagen jeg har litt penger til overs må det bare bli et speilrefleks kamera på meg! 

Her kommer noen av bildene, har ikke fått sett ordentlig igjenom de enda så dette får holde foreløbig!

Hva synes dere?Blogg under oppussing!

Da har jeg litt jobb foran meg igjen, fant ut at jeg ville ha Silje Lien sitt nye design men det innebærer i at jeg må endre størrelsen på de bildene jeg alt har lagt ut.. Og det kommer til og ta tid så ha tolmodighet med meg! :)

Tusen takk søte dere ;) ♥

Barselbesøk!

Da har vi vært på barsel besøk hos Martine og Mathias og endelig fått treft den lille prinsessa Liv Emilie♥ Hun var helt utrolig nydelig, men veldig lita.. Viste ikke helt hvor jeg skulle holde eller noe, hun er jo en kg mindre enn Andrine var når hun ble født og det har mye og si når de er så små.. Men helt utrolig vakker var hun!♥Nok en gang, gratulerer så mye med verdens fineste lille Liv Emilie, Martine og Mathias♥

Må jo bare skryte litt når jeg først kan da, for jeg har laget bleiekake som de fikk av oss i dag.. Min aller første bleiekake og det var kjempe morsomt og lage! Også hadde jeg strikket et mor signe teppe til lille frøkena, blir litt mer senere men manglet deler av gaven så det måtte vi dessverre vente med :( Men men..

Bilde av bleiekaka :D

Kaffebesøk og lek!

Huff, har ikke vært så kjempe flink til og holde boggen ved like i det siste men dere får bare ha tolmodighet med meg.. Hehe

Ihvertfall så har vi vært borte i dag, jeg og ungene dro på besøk til Toril, Maria og Olav Andreas på kaffe og leking, noe som da var kjempe gøy for ungene og mens de lekte var det kaffe og skravlings på mammaene. Kjempe koselig!♥

Vi trillet sammen da Sondre og Maria var babyer og etter det så har jo barna gått i barnehagen sammen mens vi har mer eller mindre mistet en del av kontakten men nå klarte vi endelig og treffes så får prøve på det litt oftere gitt! :)

Her har Maria pyntet Andrine med både hatt og karneval maske.. Hehe

En ny verdensborger!

Gratulerer så mye med verdens vakreste lille Liv Emile, Martine og Mathias!♥ Hun er helt utrolig vakker, så dere har gjort en fantastisk jobb!♥Jeg har tillatelse fra mammaen til og legge ut bilde ;)

Ja som dere skjønner har det kommet til en liten jente baby i omgangskretsen vår, og det er våre næreste og beste venner som har fått ei nydelig lita jente. Sondre var ikke helt fornøyd med at det kom ei jente da for han hadde bestilt gutt.. Hehe men det blir nok stas tenker jeg.

Huff jeg gleder meg som et lite barn til de kommer hjem fra sykehuset så jeg endelig kan få treffe den lille prinsessa og det skal bli så gøy og ha en god vennine som nå kan bli med på trilleturer♥

Og ikke minst så kommer jo Andrine og Liv Emilie til og få så mye glede av hverandre! Nå ser det ut som det er stor forskjell på dem men plutselig er de like gamle om trent ;-) Er jo bare 5 måneder, 1 uke og 4 dager i mellom dem! :)

Hun ble forresten født den 19.03.2011 - kl 22.03 :)

Bildene jeg lovet dere!

Beklager, fikk ikke tid til og legge ut i går.. Fikk nemmelig besøk av Morten og da ble det brownies baking og paradise hotel så bloggen ble liksom glemt ;) Men her kommer de ihvertfall!!


Fine ikke sant?? Disse ungene mine er jo så nydelige!!♥

Helt utrolig at man har laget noe så fint!

17.mar.2011

Nå sitter jeg her og koser meg med en helt herlig sjokolade shake men Andrine sover og Sondre herjer opp på rommet sitt :) Deilig! Driv og koker litt poteter også siden vi skal lage pytt i panne til middag når kjærestebassen♥ kommer hjem :) Gleder meg!

Jeg har noen nydelige bilder tatt av ungene som jeg skal poste senere, orker ikke å føre over bilder fra telefonen nå så tar det heller i kveld, men det var noen ordentlige blinkskudd jeg fikk i går altså!! Så gled dere ;)

Ny runde med bilder!

Tenkte det var på tide med en ny runde bilder! Mange er jo såklart av lillemor da ettersom det er hun som oftest er i nærheten av kamera ;)

Men jeg har en nydelig familie da♥ Ingen tvil om det ihvertfall!

-Beklager for dårlig bildekvalitet, tatt med mobilkamera!

Litt sliten av treninga under gymmen.. Så da sovna vi så fint med armen hengende fast inni en "dings"
 

Isfiske og singstar!

Heisann!!

I dag dro jeg, Stian, ungene, Martine, Mathias og fire stk hunder på tur og jeg tror nok vi alle koste oss veldig! Det var litt sur vind men det gikk greit så lenge vi hadde så fin sol♥ Vi grillet pølser, koste oss med kakao, kvik lunch og appelsiner også fikk gutta fiska litt, eller litt de fikk vell sånn ca rundt en 15 fisker.(Les:småfisk) Det beste av alt var vell at Sondre gutten min fikk sin første fisk i dag da og han kom tilbake til bålplassen så stolt, satte seg ned med denne fisken sin så jeg fikk ta bilde!! Flinke gutten min♥

~Sondre og fisken sin~~Martine og Tara~~~En veldig sliten Sondre etter å ha fått sin første fisk~
Etter vi kom hjem fra turen plasserte vi oss godt i sofaen og sang singstar. Det var kjempe gøy og helt sinnsykt lenge siden sist vi gjorde det.. Gutta ble med til slutt så da sang vi på lag. Helt utrolig gøy! Nei må si at dette var en kjempe fin dag.

Skal snart ta kvelden kjenner jeg, er så innmari trøtt om dagen.

Sint sa du??

Ikke i det hele tatt :p

Må bare vise dere!

Solstrålen min! Her har hun akkurat våknet og har vell egentlig sovet helt siden vi sto opp.. Hehe, også hun som kastet opp i natt, ser ihvertfall ingen tegn til at hun er syk :p

Fine flotte jenta mi!♥Også noen bilder av verdens fineste Sondre gutten min♥ -herregud jeg har noen nydelige barn!!♥

Bakedag!

Ja i dag så måtte jeg bake brød for det var tomt, og da fant jeg også ut at jeg skulle slenge sammen noen rundstykker når jeg først var i gang! Og det var fort gjort og kjempe gode ble de! :) Så nå har jeg og Sondre kost oss med en deilig lunch!♥ Tenkte jeg måtte dele oppskriften min med dere, for disse rundtykkene ble jammen gode og det var en kjempe flott deig og jobbe med!

INGREDIENSER:

1 pk gjær
2 ss smeltet smør
4 dl lunkent vann / melk
1 ts salt
5 dl grov sammalt hvete
5 dl hvetemel
FRAMGANGSMÅTE:
1. smelt smøret i en kjele. Ta kjelen til side, tilsett vann / melk (blandingen skal være fingervarm, ca. 37 grader) og rør ut gjæren. A
2. Hell blandingen i bakebollen og rør inn saltet og det sammalte melet.
3. Tilsett hvetemel og elt deigen smidig og jevn, slik at den slipper redskapet og bolle. B
4. Dekk bakerbollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
5. Elt den ferdighevete deigen lett sammen og trill en pølse som deles i 8 like deler.
6. Trill glatte, sprekkfrie rundstykker og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. C
7. La dem heve under plast til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.
8. Pensle rundstykkene med vann og dryss over litt sammalt mel like før steking.
9. Avkjøl rundstykkene på rist. 

Stekes på 240 grader. midterste rille. ca. 10 min.
Andrine er 5 måneder i dag!!

Og da er det atter en gang på tide med et nytt innlegg for og "feire" den lille snuppa mi som såklart holder på og vokse fra meg.. Hun har blidt kjempe stor!

Noe som da vil si at hun veier 6620g og er 63cm lang♥

Hun er et lite matvrak da.. Puppen er hun kjempe glad i såklart, men spiser også grøt og middag nå! Flinke store jenta mi♥

Hun prater, ler, ruller rundt både fra mage og rygg, leker med tærne sine og så har vi jo endelig fått litt rutine på kvelden, for nå sovner hun som regel rundt 20.00 tiden :) Noe som jeg da er strålende fornøyd med! Ellers så har hun blidt mere "barn" nå da, ikke fult så mye baby liksom.. Titter rundt og følger nøye med når storebror leker på gulvet i hvertfall! :)

OM BARNET

 

 

Barnet løfter seg opp på strake armer når det ligger på magen. Å rulle fra rygg til mage er den neste store ferdigheten som skal læres. Dette læres når barnet er ca. 6 måneder. Etterpå øver barnet på å rulle fra mage til rygg. Når barnet ligger på ryggen, kan det løfte hodet og gripe tak i tærne og knærne sine.

Enkelte begynner så smått å dra eller åle seg fremover. Barnet kan flytte en gjenstand fra den ene hånden til den andre. Det klarer å gripe ting som er innen rekkevidde, og plukke dem opp ved å bruke hele hånden. Kan også plukke ting opp med begge hender, men slipper det det har i hånden hvis du gir det noe annet.

Kontakten med andre får nå et mer bevisst preg. Barnet går inn i en periode hvor det knytter tettere bånd med foreldrene sine, og blir generelt mer skeptisk til fremmede mennesker og steder. Barnet viser tydelig glede når det ser kjente ansikter, særlig mor og far og søsken, men kan vise redsel overfor fremmede. Dette er to sider av samme sak.

Barnet elsker ?Titt-tei?-leken nå. Denne leken symboliserer mye av den sosiale utviklingen barnet går igjennom i denne tiden. All lek som omfatter samspill er morsom, f.eks. å holde øyekontakt og utveksle smil eller lyder med hverandre. Rim og regler som ?Klappe søte?, ?Ride ride ranke? er også artige og spennende. Regler er dessuten en fin måte å avlede barnets oppmerksomhet på, hvis det ellers ikke vil roe seg.

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Kontakten med andre får nå et mer bevisst preg. Barnet går inn i en periode hvos det knytter tettere bånd til foreldrene sine, og blir generelt mer skeptisk til fremmede mennesker og steder. Barnet viser tydelig glede når det ser kjente ansikter, særlig mor og far og søsken, men kan vise redsel overfor fremmede. dette er to sider av samme sak.
 • Smiler mot sitt eget speilbilde.
 • Foretrekker å lytte til enkle ord og setninger, syngende stemmer og "babyspråk". Responderer også godt på spørsmål og gjentagelser.
 • Barnets grunnleggende temperament vil begynne å bli tydelig.

Sanser og motorikk

 • Barnet lærer å plukke opp ting fra gulvet eller en tallerken uten å måtte se på hendene.
 • Holdt i sittende stilling griper barnet godt.
 • Barnet løfter seg opp på strake armer når det ligger på magen.
 • Putter leker i munnen for å utforske dem.
 • Når barnet ligger på ryggen, kan det løfte hodet og gripe tak i tærne og knærne sine.
 • Øver på å rulle fra rygg til mage.
 • Enkelte begynner så smått å dra eller åle seg fremover.
 • Barnet kan flytte en gjenstand fra den ene hånden til den andre.
 • Klarer å gripe ting som er innen rekkevidde, og plukke dem opp ved å bruke hele hånden. Kan også plukke ting opp med begge hender, men slipper det det har i hånenden hvis du gir det noe annet.

Interesser og aktiviteter

 • Liker gjentagelser og lærer ved å gjøre samme ting om og om igjen.
 • Kan allerede nå skille mellom opp til tre objekter på form, farge og størrelse.
 • Barnet elsker 'Titt-tei'-leken nå. Denne leken symboliserer mye av den sosiale utviklingen barnet går igjennom i denne tiden. All lek som omfatter samspill er morsom, f.eks. å holde øyekontakt og utveksle smil eller lyder med hverandre. Rim og regler som 'Klappe søte' og 'Ride ride ranke' er også artige og spennende. regler er dessuten en fin måte å avlede barnets oppmerksomhet på, hvis det ellers ikke vil roe seg.

KOPIERT FRA BABYVERDEN!

 

Liten oppdatering og bilder!

Hei og hopp!

I dag har vi hadt besøk av svigers, de kom for og ferie Sondre som fylte fire for en stund siden, og da var det jo selvfølgelig med noen pakker til guttungen vår!

Han fikk, knerten og karoline dukken, begge knerten filmene, to kjempe fine gensere og en hot wheels bane! Så gutten vår er strålende fornøyd og driver med denne bana si, har jo alt en fra før, og det fine er at du kan bygge på den i det uendelige! :)

Jeg driver for det meste med strikke prosjektene mine om dagen, og det synes jeg er så deilig.. Ikke noe er bedre enn en rolig kveld med en stor kopp te, en god serie og strikkinga♥

 

Her er noen bilder tatt de siste dagene!! :)
Info

Jeg er en ung tobarns mor på 22 år, har en sønn som ble født 13.02.2007 og en datter som ble født 08.10.10, jeg er forlovet og samboer med barnefar og vi eier da et hus sammen.

Sånn utenom familielivet er jeg student på heltid og har en fast helge stilling på et sykehjem. Vi har to hunder, Nala som er en Border Collie og Bella som er en blandings rase, dette er to utspekulerte firbente men utrolig kosete og snille!

Jeg blogger om hverdagen min, familie livet, det og være student og alt annet som faller meg inn der og da, rett og slett det som er viktig for meg, så hvis du lurer på noe må du ikke nøle med og ta kontakt!
Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser

En helt enkel blogg

bloglovin


hits