Se hva jeg har laget!!

Jeg er nemlig kjempe stolt! For jeg har strikket dette til min nydelige lille datter!♥

Alt som mangler nå er bare lua som hører til så må nesten begynne med den snart. Fikk en god del hjelp av min tante og bestemor på genseren da, men buksa har jeg strikket helt selv og genseren har jeg strikket mesteparten :)

Jeg kan hvis jeg vil! ;-)

Hva synes dere?

Jeg har så nydelige barn!!

 Middag for første gang!

Ja da har Andrine spist middag for første gang, og det syntes hun nok var kjempe godt ettersom alt gikk rett ned på høykant! Hun var så strålende fornøyd og kunne egentlig ikke få nok :) Så nå spiser hun 3 måltider om dagen, grøt når vi står opp, middag midt på dagen og grøt til kvelds! Store jenta mi, som er et ordentlig matvrak, for og slutte med den natteamminga har hun ingen planer om enda ;-)

-Klar for middag!

Har fått smake, og det var nam!

Også litt sviskesaft etterpå :)

26.feb.2011

Hei!

Nå sitter jeg i sofaen og nyter livet, snuppa Sover, Sondre leker og jeg koser meg med en stor kopp te og One Tree Hill på tven. Og i kveld er planen og bare kose seg med deilig mat og nyte lørdagskvelden! På menyen i dag er det nachos, kjempedigg♥

Men nå ble det jo kjempe spennende på One Tree Hill, så har ikke tid til og blogge mer! ;-)

Herregud!!

Se hvor stor jenta mi har blidt da!!! Vet at hun vokser men på disse bildene vistes det jo veldig godt.. Herregud, snart 5 mnd allerede også jo. Nei tiden den flyr så her gjelder det og kose seg med de mens man kan!♥ Jeg lever jo fortsatt i trua om at det bare er ei lita stund siden Sondre ble født, men den gang ei, det er jo faktisk over 4 år siden!!

Noen dager gammel bare!♥Snart 5 måneder!♥ 

Dagens middag!

Mmmm, da har vi kost oss med blomkål,brokkoli og pølsegrateng sammen med nystekte scones! Kjempe deilig og ikke aller verst til og bare være rester fra i går ;-) Kan lage mye godt på det gitt :)Blir ikke noen oppskrifter på dere i dag da! Jeg orker ikke for alt i verden og skrive et langt innlegg nå.. Hehe

Har så hodepine at jeg tror rett og slett at jeg kommer til og dø når som helst! :p

 

Første ordentlige barnelatter!

I går kveld(20.02.2011) lo Andrine ordentlig for første gang, og det var så fantastisk og høre på. Hun lå i senga og sjarmerte meg i senk, rett og slett!

Finnes ikke noe bedre enn barnelatter♥

Tenkte ikke på og ta det opp med telefonen en gang men får prøve på det neste gang i stedet! :)

-Nå som dere sikkert har sett har jeg postet en del om graviditeten min og ikke minst ultralyd og magebilder. Det er vell mest for min egen del at jeg poster det her på bloggen, men er så koselig å ha skrevet ned litt. Det er noe jeg angrer veldig da jeg gikk gravid med Sondre, det ble ikke tatt noen magebilder og har heller ikke skrevet opp en eneste ting mens jeg gikk gravid, og dessverre så husker man faktisk ikke så godt som man skulle håpet.

Men slik er det, og jeg får faktisk ikke gjort noe med det nå, men derfor lærer man av sine feil ;-)

 

FØDSELSHISTORIE - Andrine

Det hele startet natt til Torsdag den 07.10.10 kl 03.00 med vannavgang.

Jeg våknet av at det sildret og rant i senga, reiste meg opp for å gå på do og ble stående på gulvet og se ned mens det rant enda mer, trodde serriøst først at jeg sto og tisset på meg men etterhvert så gikk det jo opp et lys og jeg ropte til Stian at nå går vannet mitt, i sin fortvilelse så er alt han klarer og få sakt: Å FAEN.. Hehe

Jeg går ned og vekker Martine som da lå over i tilfelle noe skulle skje om natta, og forteller at nå er det i gang. Satte meg på stua og ringte føden på Tynset, ettersom det var meningen at jeg skulle skjekkes der før vi reiste videre til byen, men var jo ikke noe tvil om at det var vannavgang så hun ville vi bare skulle reise direkte til Trondheim ettersom det var en lang kjøretur.

Jeg pakket ferdig fødebaggen og vi hoppet i bilen, så vi dro vell fra Tolga ca kl 04.00 og var fremme i Trondheim ca kl 06.15

Vi fikk fødestue og jeg ble koblet opp på ctg reg. Den viste en flott hjerterytme og alt for dårlige rier, var heller bare masse murringer konstant. Vi ble eni med JM om at vi skulle bli satt i gang den ettermiddagen hvis ikke riene hadde kommet ordentlig da. Timene gikk og riene dukket aldri opp, og så fikk vi beskjed om at de ikke hadde tid til og sette meg i gang da, for det var alt for mye og gjøre. Så da var den nye avtalen at neste morgen skulle det skje om ikke noe hadde skjedd i løpet av natten.

Den natten begynte riene og komme sånn kjempe svakt, så kl 08.00 den 08.10.10 fikk jeg første modningspille. Men ingen rier og merket fortsatt ingen ting så neste modningspille fikk jeg kl 12.10 og fortsatt skjedde ikke noe så jeg fikk en tredje modningspille kl 16.35 og den virket etter en stund!

Ble vell trillet inn på fødestuen igjen ca kl 18.15, med ganske passe heftige rier.. Gikk rett oppi badekaret og lå der helt til kl 20.00, noe som var kjempe deilig!

Kom opp og åpningen ble skjekket, som da var 4cm, ble liggende med rier og se litt på xfactor og når klokka var 21.45 var åpningen 6cm, så jeg i min fortvilelse så for meg at dette kom til og ta laaang tid.

22.00 skrek jeg etter epidural og trodde serriøst at jeg skulle dø der og da, annestesilegen ble tillkalt og begynte og gjøre klart for epiduralen, han slet med og få den på plass så brukte lang tid på det, så klokka ble 22.45 før han endelig kunne sette testdosen, men i det han skulle det var pressriene der!

Og de skjekket åpningen enda en gang å der var det jo plutselig 10cm! Og jeg la meg til rette for og presse! Presset 2 press og da var hode ute, jeg fikk kjenne på det og det var en smule sært, hehe..
kl 23.01 kom den vakreste lille prinsessa til verden og det var helt utrolig. Er så glad jeg aldri rakk og få den epiduralen for jeg har heller aldri vært så kvikk noen gang. Husker alt helt perfekt og formen var super! Jeg revnet ikke engag noe som jeg gjorde på storebroren..

Fikk henne på brystet med en gang og så var det bare og presse ut morkaka, fikk også se på den og det var jo litt spennende
Jeg mistet en god del blod ettersom det gikk litt fort i svingene men led ingen nød av den grunn.

Hadde en fantastisk fødsel♥

 

Ultralyd!

Vi var veldig heldige og fikk utrolig mange ultralyder igjennom svangerskapet, noe jeg syntes var veldig betryggende ettersom det var litt vanskelig med alt av blødninger og slikt. Mye bedre og få en kontroll mer enn en for lite!

Ihvertfall så fikk vi jo da vite at det gjemte seg ei lita tulle inni magen min, og det syntes vi jo var helt fantastisk♥ -hadde blidt glad for gutt også men det er jo noe spesielt med og få ha en av hver!

Så da kunne vi endelig begynne og kjøpe rosa og ikke minst kjoler♥ 

Magen vokste!

Magen vokste og det samme gjorde vår kjærlighet til den lille babyen!

Vi var så klare for å bli foreldre igjen, og ikke minst så var det en kommende storebror som begynte og bli veldig klar for at babyen kunne komme ut så det gikk ann og hoppe på magen til mamma igjen ;)

 

Barnet i magen, mitt kjøtt og mitt blod

Hvordan er det for deg, å ha meg som bo

♥♥♥

Det er det som gjelder, å ta vare på deg

Som ga meg den ære, Å bringe liv til deg

♥♥♥

Jeg stryker forsiktig, du sparker igjen

Snart skal vi treffes, vi skal bli kjent

♥♥♥

Kjære mitt barn, finnes det ord

som kan beskrive, du er alt på denne jord

 

Vanskelig graviditet!

Ja det ble det, jeg hadde en del blødninger og dro rett og slett inn og ut fra legen og fikk vite at vi hadde mistet det kjære barnet, måtte vente på ultralyd i en uke og kom inn og fikk kjempe gode nyheter om at alt var bra! ♥ Gikk slik i mange måneder før de til slutt fant ut at morkaka mi lå litt for langt nede og at det var det som skyldte blødningene. Takk gud for det! Alt gikk kjempe fint♥Her er det første beviset på at en liten spire vokste inni magen♥

 

Positiv test!

Det hele startet den 01.02.2010 med masse gledestårer da en graviditetstest endelig viste seg og være positiv! Etter noen mnd med prøving var det kjempe deilig og endelig se to streker i stedet for en♥ Jeg var i ekstase! Og skulle få oppleve og bli mamma enda en gang ♥ Livet smilte til oss!

Tenk å bære en spire i seg,
en liten spire som vokser og blir til liv
tenk å få kjenne det første livstegn
en liten fot som sparker
en hånd som famler i mørket
en gang skal foten trå i vanlig jord
en dag skal den vesle handa ligge i di♥
 

FØDSELSHISTORIE - Sondre

Det hele startet søn.11.02.07(på morsdagen tilogmed) Jeg våknet tidlig å hadde en merkelig følelse i kroppen. Gikk på do å der var slimproppen gått, skyntet meg opp i senga der min kjære lå og sov å sa det at nå er det ikke lenge igjenn! Slimproppen har nemelig gått så nå er det bare å vente.. Fingrene å hendene generelt kilte så innmari, hadde aldrig følt det slik. Det kriblet i hele meg å alt føltes bare kjempe bra! Jeg merket det å sa det til Stian at dette trodde jeg kom til å ta litt tid så jeg ville ikke gjøre noe med det enda, hadde jo ikke rier så..

Sto opp å dro for å kjøpe en blomster å et kort til min fostermor/tante, å kom hjem igjenn med det. da fikk jeg spm fra min far om jeg hadde begynt å kjenne noen tegn på at fødselen var igang. Å jeg kunne jo ikke lyge så sa det at slimproppen hadde godt. Han ble jo kjempeglad å spent. Termindatoene var forresten den 12 og den 14(en fra jordmor å en fra lege).

Den dagen så skulle vi ha familiemiddag, å jeg var fast bestemt på at den skulle jeg også være med på (sta som jeg var) Å jeg ble med på den. Men under maten da kom riene å det var bare 10 min imellom, jeg holdt det hemmelig til etter middagen, men da begynte de å komme så kraftig at min far tvingte meg til å ringe ambulansen da, å det gjorde jeg.. Turen til sykehuset var veldig lang, riene var vonde, kjempesterke å veldig yppige. Kom til sykhuset å jeg var fast bestemt på at jeg ikke skulle trilles i noen båre så gikk selv, for jeg tenkte at jeg kanskje kunne sette det enda mer i gang! Fikk en føde stue, og ble undersøkt. Der var det bare 2cm åpning så vi hadde jo god tid.  Hadde rier en liten stund til da også stoppet de opp, helt plutselig. Lå der i noen timer, men ingen tegn. Legene hadde vell egentlig bestemt seg for at jeg skulle på sykehus hotellet istedet for. Men da startet de så til de grader.  Dette var vell sånn ca mitt på mandags natten :p Jeg holdt på lenge, hadde det vanvittig vond å fikk lystgass(merket aldrig at det gjorde noen forskjell) men tok i mot. Åpningen var blidt mye større å jeg fikk bare mere å mere vondt! Dette holdt vell på helt til kl 16 på mandagen å da ba jeg å tryglet om epedural(vet ikke hvordan det skrives) Endelig fikk jeg den å riene stoppet opp en liten stunn til, jeg fikk endelig sove en time for det hadde jeg nemelig ikke gjort siden jeg våknet på søndagen.. Sov den timen å da startet det skikkelig! Jeg hadde så sinnsyk pressetrang, men åpningen var ikke stor nok. Cm gikk oppåver å ventetiden var lang. Når kl nermet seg 1 da var åpningen stor nok å jeg kunne endelig begynne å presse! Å gjett om jeg gjorde! Det kjentes jo ut som om at babyen skulle komme både forann og bak :p Etter 20 min med pressing så begynte hjertelyden hans å synke å de ville ha han ut med en gang! Så da kom de frem med sugekoppen, å da var det bare to press så var han ute!  Jeg var så glad at det kan ikke beskrives! Idet han kom ut så gurglet han en slike en høy lyd som jeg aldrig hadde hørt før(helt merkelig) hehe. Så begynte han å skrike å det vare en nydelig gutt å helt frisk!!! Men mens jordmor vasket å ordnet lille gutten vår så måtte jeg begynne å spørre de som var der om det var gutt eller jente, for det viste vi ikke å pappan var så ute av seg at han glemte det av! Det hadde liksom ingen ting å si tror jeg :p Jeg fikk den skjønne gutten min på magen å det er det vakreste øyeblikket jeg noen gang har hadt! Han var bare nydelig! Pappaen sto å gråt å jeg bare koste meg! Han veide 3790gram og var 51cm lang  Helt perfekt i mine øyner! ♥

 

Svangerskap

Jeg har lenge tenkt at jeg må poste det har skrevet ned i fra svangerskapet mitt med Andrine.. Så de nermeste dagene kommer det en egen kategori som heter svangerskap og en del innlegg med det jeg selv har skrevet mens jeg gikk gravid, bilder av magen, ultralyd og fødselshistorie! So stay tuned! ;-)

Jeg synes det er så flott og ha slike ting skrevet ned, da blir det liksom enklere og huske! Og det er jo noe man absolutt ikke vil glemme noe av! For de mest spesielle og fantastiske tingene jeg noen gang har gjort er og gå gravid med mine to og ikke minst føde de til denne verden!♥ Det er ren lykke!
Men tro meg når jeg sier at jeg er kjempe fornøyd med de to og ønsker faktisk ikke flere barn, ikke har jeg lyst til og gå igjenom en fødsel til heller så da er jo saken veldig grei. Jeg tenker heller slik at når mine barn har blitt eldre så er det heller en fin ting og kanskje hjelpe et barn som trenger en familie. Bli fosterfamilie eller noe.. Men får se hva fremtiden bringer!♥

 

Nytt utseende på bloggen igjen!

Ja som dere ser så ble det litt forandring her igjen, og nok en gang et av Silje Lien sine gratis design! Jeg synes de er kjempe flotte og tror nok hun skal få lage et til meg en gang når hun ikke har så lang venteliste!

Jeg synes ihvertfall det ble veldig fint, og det er vell det viktigste, at jeg er fornøyd!

 

Minneramme!

I dag var det virkelig fantastisk og stå opp siden Stian hadde støvsugd og tatt oppvasken! :) Og ikke nok med det men så var han jo så flink og brettet ti tonn med klær mens jeg bare så på :p Deilig!!!

Og nå står han jammen meg på kjøkkenet og lager mat til meg! Jeg er virkelig heldig!♥

Har også drevet og letet som en gal etter Sondre sine første klær, vet jeg la de så fint på hylla for og spare på de å nå når jeg skulle hente de og legge de sammen med Andrine sine så var de jammen meg borte! Og det er krise! Jeg må jo bare finne de, har tenkt og lage minneramme til mine barn og da må jeg jo bare ha de! Men dukker vell opp når jeg slutter og leter :p

-dette er en slik minnreamme jeg har tenkt og lage! Kjempe fin og dekorativ. Bildet er lånt fra denne bloggen! 

Baby on board!

Nå skal jeg plasere meg i sofaen sammen med kjæresten, voldta godteriskåla og glane på baby on board. Noen som har sett den? Hva synes dere? Jeg tipper at den er morsom! Komedier med graviditeter er ALTID gøy :p

 

Herlige lørdag og digg mat!

Nå gleder jeg meg virkelig til mat! For her lages det fylte ostehorn og det her kjempe snadder! Man må jo kose seg når det er lørdag og det har vi virkelig planer om og gjøre i dag, en deilig middag, litt godteri og bare kose oss forann tven♥  Jeg lager ekstra stor ladning med horn da i håp om at Stian ikke spiser opp alle og at jeg får fryst noen! HeheHer er oppskrift hvis noen vill ha ;-)

Fylte ostehorn:

Ingredienser:

50g Margarin

5dl melk

50g gjær

1ts salt

(1ss sukker)

ca 1 1/2 liter hvetemel

1 egg og valmuefrø til pensling'

Framgangsmåte:

 • Smelt margaring i en liten kjele. Hell melken i og varm blandingen til fingervarm, 37*c.
 • Smuldre gjæren i deigbollen.(tørrgjær funker også fint) Rør den ut i litt av væsken, og ha i salt, eventuelt sukker og nesten alt melet. Lag en smidig deig i maskin eller for hånd. Dekk med plast og la heve i 30 min.
 • Ha i resten av melet. Elt og kna deigen.
 • Rull ut deigen og skjær ut slik at det blir "trekanter". Legg på fyll og rull de sammen til de ser ut som horn ;-)
 • Dekk med klede og la heve 20-30 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss på valmuefrø.
 • Stek på nederste rille ved 225*c i ca 20 min.
 • Avkjøl hornene på rist.

Forslag til fyll:

 1. Taco (Tacokjøttdeig, salsa og ost)
 2. Pizzafyll
 3. Ost og skinke
 4. Pølser og ost

Egentlig så er det vell bare fantasien som stopper deg, fyll de med det du synes er digg! ;-)

Jeg vill ha! Philips Avent wasabi blender!

Nå fant jeg noe jeg virkelig ønsker meg til lille Andrine, denne snakker de så varmt om og jeg har lyst å gi henne hjemmelaget mat for det meste(ikke det at jeg ikke får gjort det ellers altså) Men så enkelt.. Var kjempe fint, men klart, kan fint dampe maten og bruke den vanlige miksern min, men den synger på sitt siste også hadde det jo vært supert å bare kunne gjøre alt på en gang :p Hehe
Jeg vet at når min kjære ser dette kommer han bare til og si så unødvendig, men det driter jeg i! Hehe

Nei nå skal det spares, er ikke lenge til hun begynner med middager og slikt nå :)

 

Deilig morgen og Rørosmartnan!

Får en fantastisk morgen jeg har hadt med min nydelige familie♥ Sondre våknet og kom oppi senga vår, og da ble vi bare liggende og kose oss sammen hele gjengen! Lillemor var så blid å fornøyd! Er så deilig og våkne slik. Ikke minst så sov lillemor helt til 04.30 før hun sulle ha mat i natt og det var jo helt fantastisk, føler meg jo uthvilt! :DHun har også fådt sin første tann, den har ikke kommet så veldig langt opp men vi ser den! Hehe.. Også er vi under smokketrening på henne, for jeg begynner og bli fryktelig lei av og være smokk :p Hihi.. Men hun tok den litt i går kveld så tror ikke det blir umulig nei!Vi var forresten på Rørosmartnan i går, og Sondre hadde det nok kjempe gøy, er altid morro med karuseller! Orket ikke å gå i gata for å se, er rimelig blakk så da er det ikke noe gøy og gå rundt og fryse og se etter noe man ikke kan kjøpe.. Hehe, men jeg kunne så absolutt ha tenkt meg et lammeskinn til da, kjøpte jo det vi hadde i vogna til Sondre da  han ble født men i mellomtiden har jeg hadt det i sofaen og det savner jeg litt og ettersom det er i bruk i vogna nå igjen så kunne jeg jo godt å kjøpt enda et, hehe.. Men for slike ting må man ha penger og ikke biler, oppvaskmaskiner og telefoner som går i stykker! BAH! :p

Sondre sitter bak!

Dårlig bildekvalitet men synes jo det ble litt kult fordet om ;) -Sondre og min onkel (altså onkelbess i Sondre sine øyer)

 

Lite tid til blogging i det siste!

Og det beklager jeg, men her har vi feiret 4 års dag i mange dager og vi fortsetter feiringen i dag også.. Hehe

Jeg har rukket mye i dag egentlig, laget ostekake, ryddet huset, vasket klær og tatt oppvasken(blæ, er uten oppvaskmaskin nå) Føler meg effektiv i med at jeg har hadt ei lita ei med magevondt..

Ja som dere skjønner så er vi uten oppvaskmaskin, og ikke nok med det så er jeg uten mobil.. Var så dum at jeg mistet den på hue oppi grøtskåla til lillemor i går så høytalerene er fulle av grøt(umulig og vaske rent) Er vist ikke noe som skal gå vår vei om dagen, bilen har kostet oss en formue og selvfølgelig skal alt annet gå i stykker også :( Men men, finnes vell værre ting enn og ta oppvasken for hånd :p

Nå må jeg plukke opp det siste lille før Sondre kommer hjem fra barnehagen og før det blir bursdagsfeiring nr 3 :D

 

God natt bloggen.

Da skal jeg krype til sengs, kjenner jeg er litt sliten etter feiringa og at Sondre startet dagen 04.45 i mårrest mens i tillegg så har Andrine vært våken store deler av natta! Men skal ikke klage, gutten min har hadt en fantastisk dag og det har jeg også.. Sove får man ta igjen når man er gammel og ungene har blidt store ;-)

Så god natt alle sammen♥

 

Bursdagsfeiring over!

Ja da er feiringa over, og bursdagsbarnet har tatt kvelden.. Det har vært en kjempe fin dag med feiring sammen med familien♥ Vi ble jo veldig overrasket da min far, stemor, og mine to brødre kom på bursdagsfeiring helt i fra Sverige uten at vi viste noe da, kjempe koselig så dette har vært en fin dag :)


Guttene i mitt liv♥


KakebordetHan fikk jo veldig mye fint da:

 • Fisher price leke og lære data (Mamma og pappa)
 • Radiostyrt bil (Bestemor og gjengen i Nord-Norge)
 • Hjemmestrikket ull genser (Oldemor)
 • Knerten dukken (Bestefar og gjengen i Sveg)
 • Hjemmestrikket hals+Bevernylondress+Lego traktor(Tantebess, Onkelbess og Knut-Arne)

Og enda vet jeg at det kommer noen pakker til på etterskudd ;-) Så det er en meget heldig gutt vi har!!

Etter besøket dro så var det pølser i lomper på menyen, etter bursdagsbarnets bestilling ;-) Og nå somsakt har han tatt kvelden og vi bare slapper av :)

Lillemor har nok også hadt det veldig fint, hun fikk masse kos og oppmerksomhet så tror nok begge mine barn er fornøyde med dagen :) ♥

Onkel Marius og lillemor♥


Her sitter nerdegjengen :)

 

Hipp Hurra!

For min førstefødte som fyller 4 år i dag! Det er helt utrolig hvor fort tiden går og jeg husker det som om det var i går at han kom til verden!

♥ Gratulerer så mye med dagen, Sondre! Mamma, pappa og lillesøster elsker deg♥

Tenk det, 4 år har faktisk gått og jeg kjenner at nå føler jeg meg gammel selv om jeg bare er 21 :p

Planen var jo og vekke med kake og pakker på senga, men når han bestemte seg for og være våken før klokka 05 i mårrest ble det nemmelig ikke slik.. Hehe Vi ble liggende og kose litt i senga til klokka ble 07 så sto vi opp og fant muffins med lys, og pakker! Han fikk en radiostyrt bil og en fisherprice leke data. Tror nok han ble veldig glad for alt, men veldig skuffa da vi oppdaget at bilen var ødelagt. Men men, den byttes i morgen så det blir til slutt ;-)

MIMRE BILDER:

Bilder! - 10.02.11

Kvelden er beste tida på døgnet! Nå har vi kost oss med grøt, legging av storebror og bading av lillemor så nå slapper vi av og koser oss♥ Sondre har akkurat lagt seg og om ikke mange timene er lillemor på tur i seng tenker jeg :)

Måtte bare vise dere de herlige bildene av henne som ble tatt nå! Den nydelige jenta mi, klarer ikke og se meg mett på henne♥

God morgen bloggen!

Nok en fantastisk morgen med mine to flotte barn. Andrine sov lenge i dag så jeg og Sondre har kost oss litt for oss selv med barnetv og frokost og når lillesøster sto opp ble det lek på gulvet♥ Herlig!


-dårlig bildekvalitet, jeg vet! Også er det ikke enkelt og få tre personer med i et bilde når du tar det selv :p Men her er ihvertfall vi! :) Mine to nydelige!♥


Vi vurdere en tur ut men må klare og overbevise Sondre om det først for han har bare lyst til og være inne i dag -_- Men men skal vell få til det etterhvert!


Den fantastiske mannen min og den nydelige babu♥

 

Andrine ble 4 måneder i går!

Og det fortjener jo så klart et innlegg! Var omtrent ikke på pcen i går kveld så det ble faktisk glemt, men da blir det heller et litt forsinket innlegg! :)

Jenta mi holder på og vokse helt fra meg, noe som jeg synes er litt trist! Klart jeg elsker jo at hun blir stor, men kunne jo så gjerne hatt baby i noen måneder til♥ Men hun er nydelig, hun er blid, prater og ler til oss, følger nøye med og er meget nysgjerrig! Akkurat slik en liten baby på 4 måneder er! Hun er kjempe glad i den flotte storebroren sin, han koser og leker gjerne med henne dagen lang!

Ordentlig heldig hun som har en så flink storebror! ♥

Jeg er veldig spent på hvor stor hun har blidt men er jo så lenge til neste kontroll da.. Tror egentlig ikke hun har lagt på seg så mye, for hun har vært syk og vi har slitt veldig med spisingen, men har jo tatt seg opp igjen nå da men tror nok hun tapte litt, hun som ikke la på seg nok bare av melka i utgangspunktet.. Men men slik er det når man er syk, er ikke alltid så greit og spise da ;-)


OM BARNET

Kontaktformen mellom dere er fremdeles mest knyttet til ansikt-til-ansikt-opplevelser, og kommunikasjonen skjer hovedsakelig via uttrykk i ansiktene. Men i tillegg vil han bruke stemmen mer aktivt nå for å oppnå kontakt, og han vil også begynne å søke mer etter lydkilder med øynene sine.

 

Du kan godt prøve å se etter akkurat når dette skjer ? det er spennende å følge med på hvordan barnets oppmerksomhet utvides ettersom sansene utvikles. Nå kan du se at han bruker både kropp, øyne, mimikk og stemme til å fange oppmerksomheten din!

Kanskje ser du at barnet ditt viser stor interesse for det som skjer der hun er? Du vil også kunne merke at hun i større grad skiller mellom dere som foreldre og andre personer. Muligens strekker hun armene ut til deg for å bli tatt opp. Eller hun vil påkalle oppmerksomhet for å få tak i en gjenstand.

Ser du at hun er blitt svært sosial og tydelig setter pris på å være sammen med deg? Det er jo fantastisk å se hvor rause småtasser er ved å gi oss strålende smil, latter og god pludring. Men hun kan også nå begynne å bruke gråten mer bevisst for å påkalle din oppmerksomhet. Dette er en ny milepæl i barnets utvikling ? muligens en av de aller første bevisste sosiale handlingene det foretar seg!

 

MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Barnet blir mer opptatt av omgivelsene og blir stadig mer sosialt. Det liker å utforske lyder og musikk, å sitte på fanget og bli sunget for eller fortalt rim og regler, eller ha det morsomt på andre måter. Sansen for humor utvikles, og stadig flere leker blir morsomme.
 • Evnen til å aktivisere seg selv øker. Barnet kan konsentrere seg om en leke i korte tidsrom og ha glede av den. Men barnet kan nå også begynne å rope for å få oppmerksomhet.
 • Foretrekker å ikke være alene - gir tydelige signaler om at det ønsker. oppmerksomhet eller å bli tatt opp.
 • Ler oftere, spesielt under lek.
 • Begynner å vise tegn på sinne.

Sanser og motorikk

 • Skiller mellom stadig flere lyder og lytter konsentrert. Snur hodet etter lyder utenfor synsfeltet. Betrakter både gjenstander og personer.
 • Holder hodet uten støtte når det bæres.
 • Barnet bruker munnen til å utforske sine gjenstander og sine egne hender.
 • Synet er like skarpt som en voksens, og fargesynet er fullt utviklet.
 • Barnet kan nå bevege øynene fra side til side, uten å måtte bevege hodet samtidig.
 • Leker lenge med ranglen.
 • Griper en ring som holdes over brystet, men må ennå se på hendene for å fastslå hvor det befinner seg i forhold til ringen.
 • Leker stadig mer med fingrene og utforsker bruken av dem.
 • Barnets rekkevidde øker, og det blir stadig flinkere til å koordinere bevgelsene sine.
 • Nakke- og ryggmuskulaturen blir gradvis sterkere. I mageleie vil noen barn strekke seg og forsøke å krabbe eller åle seg forover mot gjenstander lenger fremme. Noen søker også oppover med armene.

Interesser og aktiviteter

 • Begynner å forstå at noe eksisterer selv når det er ute av syne.
 • Blinker når noe kommer for nært innpå ansiktet - begynner å avstandsbedømme.
 • Lærer å vente på tur når dere prater sammen.
 • Hele verden er interessant for barnet nå. Sammen med barnet kan vi se på, lukte og ta på det som omgir oss. Snakk om det du ser og gjør. Tonefallet og ansiktsuttrykket ditt vil gi barnet en opplevelse det vil assosiere med ordene.
 • De fleste barn elsker musikk. Det kan roe dem ned eller gi inspirasjon til ny aktivitet. Barn liker også å bli danset med, og svinge og vugge i takt med musikken.
 • Mange barn liker også 'fly-leken', hvor en snurrer det rundt i luften mens en husker det litt opp og ned. La alltid 'flyet selvæ få bestyemme hvor fort og farlig det vil fly.

 

KOPIERT FRA BABYVERDEN!

 

jeg kan vinne en goodiebag!

Er med i en konkurranse der jeg kan vinne dette:

- Sunsilk minerals volume mousse
- Beauty babes bath and shower cream
- TRESemme prøve pakke med shampoo og balsam
- Gull toalettmappe
- Maybelline Lash Stiletto mascara
- Isadora påføringspad og prøve fondation
- øyenbryns krem
- Armbånd i tre
- To par øreringer, gull og sølv.
- Musikk kjede
- Hodeskalle skjerf


Synes jeg burde vinne fordi jeg fortjener det ;-) Hadde vært kjempe flott og vinne alt dette!♥

Konkurransen finner dere HER!

 

Konkurranse!

Er med i en konkurranse der jeg kan vinne det som er på dette bildet! ♥

Konkurransen finner du her!

 

Nam!

Ble en deilig frokost på meg og guttungen i dag, var tomt for brød og fant ut at jeg heller ville lage rundstykker enn brød i dag så da ble det jo det da! :)

Dette var noen rundstykker som ikke trengte og heves siden ble brukt bakepulver istedet for gjær! Funket veldig bra og de ble kjempe gode.. Men tror nok de er best ferske da!

Inspirasjon ble hentet fra denne bloggen, ble ikke samme oppskrift da ettersom jeg manglet noen ingredienser men de funket som bare det! Kjempe greie ettersom det bare gikk 20 min og lage de og det er med deigen! Passer perfekt som en fersk og deilig frokost!

 

Cuppcakes med oppskrifter!

Ja som dere alt vet så var jeg i cupcakes modus i går, og det ente med at jeg prøvde ut to forskjellige oppskrifter. En vanlig og en med sjokolade og sjokoladesmørkrem! Begge var kjempe gode så nå spises det for harde livet. HeheMuffins:

Ingredienser:

3 egg 
3 ½ dl sukker 
225g margarin 
2 dl melk 
5 dl hvetemel 
3 ts bakepulver 
3 ts vaniljesukker 

Framgangsmåte:

 1. egg og sukker vispes til eggedosis
 2. smøret smeltes, ha i melken
 3. det tørre blandes og has i eggedosisen vekselvis sammen med melken
 4. stekes på 180`C i ca 20 min


Smørekrem:

Ingredienser:

100 g Margarin 
300 g Siktet melis 
1 ½ ts Vaniljesukker 
3 ss Melk 

Framgangsmåte:

 1. Pisk temperert margarin (evnt. 50g meierismør istedenfor margarin) og melis til det er jevnt blandet. (Smøret må være temperert for å få rett konsistens.)
 2. Tilsett væsken litt etter litt. Pisk til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med.
 3. Bruk konditorfarger i smørkremen om det er ønskelig.

 

Sjokolademuffins med sjokoladesmørkrem:

Ingredienser:

100 g hvetemel 
20 g kakaopulver 
140 g sukker 
1 1/2 ts bakepulver * 
1/4 ts salt 
40 g usaltet smør (romtemperert) 
120 ml helmelk* 
1 egg 
1/4 ts vaniljeekstrakt 

Forvarm oven til 175 grader. 
Ha mel, kakaopulver, sukker, bakepulver (og evt.natron), salt og smør i mixeren og bland til du får en konsistens som ligner litt på sand. 
Visk egget, melk og vaniljeekstrakten sammen og ha halvparten i melblandingen, miks det sammen på høy speed for å bli kvitt eventuelle klumper. Sett mikseren ned på saktere speed og hel i resten av melkeblanding. Skrap alt sammen for å være sikker på at alt er godt blandet. Fortsett å blande det sammen en stund, men ikke overmiks! 

Ha røra i muffinsformene (slik at de fyller 2/3 av formene) og stek i ca. 20 min 

Sjokoladesmørkrem:

Ingredienser:

175 g mørk sjokolade (helst med 70% kakaomasse ) 
225 g usaltet smør (romtemperert) 
1 ss romtemperert lettmelk 
1 ts vaniljeekstrakt 
250 g siktet melis

 • Smelt smøret i mikroen eller i vannbad til en smooth konsistents. La det kjølne litt, men den skal ikke bli kald.
 • Miks smør, melk, vanilje og melis sammen til det blir en glatt og luftig blanding - jeg synes at en smørkrem skal være litt luftig og ikke smake for mye smør og søtt, så dette bør gjøres en del minutter (ofte lengere enn du tror). Ha i smeltet sjokolade og miks det godt sammen. Om du synes smørkremen virkere litt rennende så kjør det lenger i miksren, smørkremen vil bli tykkere etterhvert.

Denne smørkremen blir nok til 15-20 muffinser.

En lang og fantastisk trilletur!

Ja da er jeg hjemme igjen og er marge sliten! Gikk med Sondre i barnehagen også videre til butikken for og handle ingredienser til CUPCAKES også gikk vi enda litt lengre bare for å få litt utbytte av turen så nå sitter jeg her etter en 2 timers lang og hard tur i oppoverbakker! Er jo så deilig når man endelig setter seg ned igjen! Hihi

Nå skal jeg snart hive meg rundt og bake cupcakes, må til med en prøverunde på de før det blir feiring av 4 åringen min i helga! Har aldri laget det før og håper på at jeg får pyntet de litt fint, er det jeg skal trene på ;-)

Bilde av verdens flinkeste storebror som så absolutt skulle trille lillesøster til barnehagen :D

Også må jeg jo bare vise dere det fine bilde av snuppa mi! Alltid like blid♥

Herlige mandag!

Mandag er en herlig dag♥ har bare kost meg med mine to flotte unger, gått en tur og nå slapper vi av litt før jeg skal hive meg rundt og bake brød :) Er ikke lenge til Stian kommer hjem heller og i kveld blir det den nyeste episoden av Glee! ♥

Og i morgen blir det endelig barnehage på Sondre igjen! Hehe, skal bli godt med noen timer helt for seg selv nå! :)

Slenger med et bilde av den flinke skigutten min♥ -fra dagens tur!

 

LESE DIN BLOGG??

Jeg følger endel blogger, men nå har tydeligvis alle tatt seg en bloggpause, så nå trenger jeg blogger og lese! :)

Så hiv inn en kommentar med bloggadressen din så skal jeg titte innom og se om det er en blogg for meg!


NAM, har kost meg med deilig mat og et glass rødvin, og nå hiver jeg nedpå en stor pose med svensk smågodt sammen med litt cola! Digg å kjempe sunt ;-) Haha.. Må unne seg litt digg en gang i blant!

Også bare så dere vet det, JEG ELSKER SPOTIFY♥

 

Hvem er du?

Ja nå lurer jeg veldig på hvem du er som leser bloggen min? Og hvem som er faste lesere? Ser jo at det er fryktelig mange som titter innom hver dag og ikke minst leser så da hadde det jo vært moro og vist hvem :P

Min favoritt sang om dagen!♥

 

Bilder av dagens tur!

Våknet i dag og alt jeg ville var å ut og gå tur, det var et helt utrolig nydelig vær så vi måtte bare ut :) Så da ble det 2-3 timer på tur da og vi alle koste oss masse♥ Gikk oppom sjekkpunktet på Tolga for femundsløpet og så på alle hundene! Der fikk vi jo også se selveste Lars Monsen :p Hehe.

Nå er det matlaging for fult! Skal kose oss med bacon surret indrefilet, fløtegratinerte poteter, hjemmelaget rødvinssaus og grønnsaker♥ Fantastisk! Jeg gleder meg som en liten unge og etterpå blir det litt svensk godis og en cola boks, ble jo ingen lørdags-kose kveld i går så må ta det igjen i dag :DEn liten photoshoot med de aller nydeligste!

Må bare vise dere mine nydelige barn!♥ -jeg beklager dårlig bildekvalitet!

Jeg har lyst til og trille tur!

Men er nok lite suksess og dra ut en syk liten Andrine tenker jeg, så får nok drøye den noen dager til formen hennes har blidt bedre. Men uansett skal vi kjøre en snartur over grensa i dag for og fylle fryseren med masse digg mat♥ Også blir det hjem for og bar slappe av og slenge i sofaen foran tven ;-) Deilig med lørdag!

Også er det jo gullfisken i dag da!! Det gleder jeg meg til!♥

Hva skal dere i dag?


 

Sykdom og mus!

Da var jeg og barna hjemme igjen etter og ha rømt huset pga mus.. Det har ikke vært flere i fella og ikke har vi sett flere så tror nok gifta har tatt de jeg, ihvertfall så HÅPER jeg det!

Men mens vi var på Røros ble jo så klart lille Andrine♥ syk stakkars.. Først trodde jeg det var tenner som kom, noe som det sikkert er men det endte til slutt med at hun ikke hadde spist på lenge så vi måtte til legen. Ble snakk om innleggelse men det berget vi, heldigvis!

Så snuppa mi har det ikke så veldig bra, sterk forkjølelse, feber, øyekatarr og vondt i magen.. Ikke lett og være baby nei. Men heller ikke lett for mamma og se at lille jenta ikke har det bra.. ♥

Bilde av en sliten og syk liten Andrine♥

 

Nytt utseende på bloggen!

Ja som dere ser så har jeg frisket opp litt her på bloggen, og som sikkert mange av dere skjønner så elsker jeg bare blogg designene til Silje Lien.

Jeg synes det ble meget bra, men hva synes dere?

 

Wææææ mus!!

Ja nå har vi fått mus i huset.. Fysj, er virkelig noen ekle dyr! Har ikke sett et eneste spor etter mus før men da Stian kom hjem fra jobb i går kveld så så han musa sprang tvers over kjøkkenbenken.. Så satt opp feller å da tok det ikke lang tid før den smalt og den var i fella.. Vi var egentlig overbevist at det bare var den men satt opp fellene igjen bare for å være sikker liksom, og da vi sto opp i dag var det jammen to mus til i fellene.. Huff jeg grøsser som bare det, nå sitter jeg altså her med barna og er livredd mitt eget kjøkken!! Dette er grusomt, kommer det en mus til i fella mens jeg er her for meg selv da pakker jeg tingene mine og drar rett til Røros!!!

Bilde er hentet fra google!

 

Trille-tur og kos!

I dag har jeg søkt skoleplass, søkte Helse- og sosialfag vg1 så nå gleder jeg meg bare til og få svar og håper på at jeg kommer inn! :) Skal blir godt å begynne på skolen igjen og ikke minst kjempe deilig og få utdanninga på  plass slik at det blir en bedre jobb til slutt :)

Men nå sitter jeg og Sondre og koser oss med kakao og brødskiver med brunost♥ Velfortjent etter noen timer ute.. Vi trillet et godt stykke mens Sondre gikk på ski også gikk vi hjem igjen og lekte ute mens lillemor sov i vogna si. Deilig! Var så fint vær her så måtte utnytte det.

Her er litt bilder fra dagen tur

Litt knall og fall blir det jo også :)

 
Info

Jeg er en ung tobarns mor på 22 år, har en sønn som ble født 13.02.2007 og en datter som ble født 08.10.10, jeg er forlovet og samboer med barnefar og vi eier da et hus sammen.

Sånn utenom familielivet er jeg student på heltid og har en fast helge stilling på et sykehjem. Vi har to hunder, Nala som er en Border Collie og Bella som er en blandings rase, dette er to utspekulerte firbente men utrolig kosete og snille!

Jeg blogger om hverdagen min, familie livet, det og være student og alt annet som faller meg inn der og da, rett og slett det som er viktig for meg, så hvis du lurer på noe må du ikke nøle med og ta kontakt!
Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser

En helt enkel blogg

bloglovin


hits