4 Års kontroll!

I dag var det 4 års kontroll med Sondre på helsestasjonen og det gikk kjempe bra, han var så flink! 

Sondre kunne telle, tegne, viste hva alle fargene var og hoppe på et og et bein. Hørselen og synet var også bra så ingen bekymringer i dag!♥

Jeg synes det er så rart at gutten min er 4 år, helt merkelig for jeg husker at han kom til som om det var i går og nå er han plutselig blidt så stor, han ordner seg selv, bruker ikke bleie lenger og ikke minst så er han en storebror♥

Vet at det er en klisje men man må bare nyte hvert sekund mens de er små, for plutselig er de voksne! HeheFIREÅRINGEN!

I denne alderen blir barnet mer selvstendig og opptatt av sammenhenger og årsaker til hvorfor ting er som de er. Samtidig kan det selv fortelle historier og blir godt forstått når de snakker til fremmede.

Barnet har nådd et nytt stadium når det gjelder selvstendighet. Det kan spise selv, kle på seg, gå på toalettet alene og sover kanskje i stor seng. I denne perioden passerer barnet mange kognitive, verbale og sosiale milepæler.

Fortsatt noen raserianfall
Stort sett er fireåringen et fantasirikt, energisk, spørrende og noen ganger overveldende entusiastisk menneske, men kan fremdeles få et anfall av raseri eller stahet iblant. Kognitivt begynner barnet å forstå forskjellen mellom fantasi og virkelighet.

Mer selvstendig
Sosialt leker barnet lettere sammen med andre barn nå og er flinkere til å dele og ta tur. Barnet veksler gjerne mellom å være ?vanskelig? og føyelig, og er mye mer selvstendig.

Snakker slik fremmede forstår det 
Det kjenner for- og etternavnet sitt og stiller mange spørsmål om hvorfor og hvordan. Nå bruker barnet setninger som består av fem eller seks ord eller mer, og kan stort sett også bli forstått av fremmede. Det kan synge sanger, fortelle historier og videreformidle ting som har skjedd.

Fireåringen vil elske dukketeater og rollespill. Lag en scene av en pappeske, og la barnet leke dukketeater med hjemmelagde eller kjøpte hånddukker. Dette styrker kreativiteten, fantasien og de verbale ferdighetene til barnet. 

Motoriske ferdigheter
Nå mestrer barnet å hoppe på ett bein, kaste ball over hodet og bygge tårn med opptil ti klosser. Når fireåringene tegner et menneske, klarer halvparten av dem å plassere hender og føtter riktig på kroppen.

KOPIERT FRA BABYVERDEN  

Marit
Du har verdens beste storebror til lille Andrine. Og verdens beste tantebess sitt gull, men så har de en mamma som er alle tiders og har tid til dem og gir dem tid ikke minst . Er veldig glad i mammaen demmers jeg for det er tantes lille venn <3 :-)
31.03.2011, 16:50

    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:


Info

Jeg er en ung tobarns mor på 22 år, har en sønn som ble født 13.02.2007 og en datter som ble født 08.10.10, jeg er forlovet og samboer med barnefar og vi eier da et hus sammen.

Sånn utenom familielivet er jeg student på heltid og har en fast helge stilling på et sykehjem. Vi har to hunder, Nala som er en Border Collie og Bella som er en blandings rase, dette er to utspekulerte firbente men utrolig kosete og snille!

Jeg blogger om hverdagen min, familie livet, det og være student og alt annet som faller meg inn der og da, rett og slett det som er viktig for meg, så hvis du lurer på noe må du ikke nøle med og ta kontakt!
Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser

En helt enkel blogg

bloglovin


hits